Antena Meniu Search
x

Foto Povestea lui Rio, cea mai tânără persoană din lume care a vizitat toate ţările din Europa. Călătoria ajunsă în Cartea Recordurilor a durat 101 zile

Un adolescent și-a dat seama că niciodată nu este "prea devreme" pentru a-ți îndeplini visurile şi a decis să pornească într-o călătorie demnă de Cartea Recordurilor în jurul Europei. Rio Matsuoka, originar din SUA, a devenit cea mai tânără persoană din lume care a vizitat fiecare țară din Europa la vârsta de 18 ani și 101 zile, potrivit Guinness World Records.

de Redactia Observator

la 06.04.2023, 22:28

Povestea lui Rio, cea mai tânără persoană din lume care a vizitat toate ţările din Europa
Povestea lui Rio, cea mai tânără persoană din lume care a vizitat toate ţările din Europa - guinnessworldrecords.com

Rio Matsuoka şi-a început turneul european la vârsta de 18 ani în Islanda şi l-a încheiat 101 zile mai târziu în Malta, după ce a vizitat 44 de ţări europene, a anunţat Guinness World Records. A călătorit prin Europa de Vest cu trenul, în cea mai mare parte a Europei de Est cu autobuzul și a zburat cu avionul doar în câteva țări, precum Rusia și Marea Britanie.

"A fost o adevărată coincidenţă că am decis să încerc să dobor acest record mondial", a declarat Matsuoka pentru GWR. "Spuneam familiei mele că aş vrea să călătoresc în Europa după ce termin liceul şi, în timp ce făceam câteva cercetări, mi-am amintit că cineva a doborât recordul mondial pentru cea mai tânără persoană care a vizitat fiecare ţară din lume", a precizat americanul.

"Mi-am dat seama că pot face ceva similar în Europa şi am aflat că am ocazia", a mai spus el. Pentru că îi place să aibă parte de experiențe noi, să cunoască oameni noi și să experimenteze cultura unică a fiecărei țări, tânărul și-a planificat singur călătoria. Din turneul european nu au lipsit nici provocările: "Cele mai mari provocări cu care m-am confruntat au fost probabil toate complicațiile care au venit din cauza problemelor geopolitice şi cele legate de pandemie", a explicat Rio. 

Momentul preferat din călătoria record de 101 zile

Pe acelaşi subiect

Rio povesteşte că unul dintre momentele sale preferate ale călătoriei a fost drumeția în jurul mănăstirilor din stâncă din nordul R. Moldova, alături de un câine.

"Nordul Moldovei este renumit pentru câmpurile de luptă mongole și mănăstirile care sunt sculptate în stânci. Când am fost acolo sus, unul dintre câinii din satul în care eram cazat a decis să vină cu mine în drumeție. Am ajuns să facem drumeții și să explorăm peșterile timp de 4 ore împreună. A fost o perioadă atât de uimitoare, aproape că mi-aș dori să nu se termine niciodată. Cred că a fost și foarte terapeutic pentru mine, deoarece aveam nevoie de ceva timp departe de orașele mari și îmi era dor de câinele meu de acasă", a mărturisit Rio. 

Tânărul, care lucrează în prezent ca voluntar pentru mai multe organizaţii nonprofit din Ucraina, a spus că intenţionează să doboare mai multe recorduri mondiale în viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Inedit » Povestea lui Rio, cea mai tânără persoană din lume care a vizitat toate ţările din Europa. Călătoria ajunsă în Cartea Recordurilor a durat 101 zile