Antena Meniu Search
x

Tudorel Butoi, avertisment pentru anchetatori în cazul criminalului din Caracal: "Se vor uita la diagrame ca mâţa în calendar"

În urmă cu câteva zile, Gheorghe Dincă, care a afirmat că le-a omorât pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu în casa lui din Caracal, urma să fie supus detectorului de minciuni, însă anchetatorii au decis să amâne testarea cu aparatul poligraf. 

Gheorghe Dincă urma să fie supus detectorului de minciuni
Tudorel Butoi, avertisment pentru anchetatori în cazul criminalului din Caracal - Observator

În urmă cu câteva zile, Gheorghe Dincă, care a afirmat că le-a omorât pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu în casa lui din Caracal, urma să fie supus detectorului de minciuni, însă anchetatorii au decis să amâne testarea cu aparatul poligraf. 

Celebrul psiholog-criminalist Tudorel Butoi a declarat că testarea bărbatului la detectorul de minciuni ar fi o greşeală, pentru că Dincă este "un om care disfuncţional, defect psihic cu acte".

Potrivit specialistului, "acest zdruncinat nu poate face obiectul testării poligraf".

"Nu se testează bolnavii psihic, psihopaţii sau persoanele anchetate sau interogate excesiv. Cine face asta, în acest stadiu al anchetei, o face pentru rating, pentru câştigare de capital", a declarat Tudorel Butoi într-un interviu.

Pe acelaşi subiect

Gheorghe Dincă, "disfuncţional, defect psihic cu acte"

În cazul lui Gheorghe Dincă, profesorul Butoi a spus că "nu poate face obiectul testării poligraf în această etapă şi situaţie. Este anchetat excesiv, şi-a fixat, cu siguranţă, reacţii emoţionale, frici, temeri, şi este un om disfuncţional, defect psihic cu acte.

Dacă cineva doreşte să facă testul poligraf, îl va face doar pentru rating, pentru partea spectaculoasă, pentru câştigare de capital, în acest haos şi bezmeticeala, de incompetenţă profesională cum nu am putut vreodată să cred că se va ajunge.

Iar, apoi, se vor uita la diagrame ca mâța în calendar, neştiind cum să le diferenţieze şi neştiind să discrimineze acele categorii de întrebări", a spus criminalistul, potrivit stiripesurse.ro.

Tudorel Butoi a precizat că o persoană încadrată în tipologia de psihopat poate înşela detectorul de minciuni, "este duplicitar, intră cu uşurinţă în roluri, este insensibil, afectiv".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Tudorel Butoi, avertisment pentru anchetatori în cazul criminalului din Caracal: "Se vor uita la diagrame ca mâţa în calendar"