Antena Meniu Search
x

Turist american mort în Bucegi, după un zbor cu parapanta. Misiunea grea a salvamontiştilor de a recupera trupul bărbatului

Două elicoptere şi 125 de salvatori au fost mobilizaţi, astăzi, în cea mai amplă misiune a anului. Jandarmi, pompieri şi salvamontişti au căutat ore în şir un turist american dispărut în Munţii Bucegi, după un zbor cu parapanta.

Vezi și

Două elicoptere şi 125 de salvatori au fost mobilizaţi, astăzi, în cea mai amplă misiune a anului. Jandarmi, pompieri şi salvamontişti au căutat ore în şir un turist american dispărut în Munţii Bucegi, după un zbor cu parapanta. Pentru că nu a mai ajuns la destinaţie, colegii lui au dat alarma.

Turistul american al cărui zbor s-a frânt pe stânci a fost găsit mort în urmă cu o oră. De dimineaţă, se lansase cu parapanta de pe Vârful Caraiman, împreună cu un grup de trei sportivi. În zonă era ceaţă şi ploua. 

Americanul nu a mai ajuns la destinaţie. A dispărut în zbor, iar prietenii lui au dat alarma la aterizare. Bărbatul venise să facă speed-flying. Un sport care presupune plutirea cu parapanta cât mai aproape de versanţi şi pentru care Munţii Bucegi oferă condiţii ideale. Riscurile sunt însă uriaşe. A explicat asta chiar sportivul care-l însoţea şi care a alertat jandarmii. 

Joseph Tobias, parapantist:

Probabil făcea răsuciri. Este posibil să fi lovit un copac. Cel mai uşor ar fi să recunoaşteţi paraşuta, care este albastră cu alb. Şi el era îmbrăcat în albastru. Aşa îl puteţi recunoaşte şi găsi.

În câteva minute, a început o misiune fără precedent în acest an. Două elicoptere s-au ridicat deasupra munţilor. La sol, 125 de jandarmi, pompieri şi salvamontişti au pornit în căutarea turistului. 

Împărţiţi în trei echipe, salvatorii au răscolit Valea Albă şi Valea Spumoasei din zona Kalinderu. Au fost aduşi şi câini de urmă. 

La şase ore de la declanşarea operaţiunii, un echipaj de pe elicopter a localizat trupul bărbatului. În Valea Albă, la o diferenţă de nivel de 400 de metri faţă de locul din care se lansase. 

Turistul era însă mort. Chiar acum, salvamontiştii încearcă să ajungă la el. Elicopterul nu poate ateriza în zonă. Aşa că trupul i-ar putea fi recuperat abia mâine. 

Americanul făcea parte dintr-un grup sosit de aproape o săptămână în România. 

Veneau în fiecare an în Munţii Bucegi pentru a practica speed-flying. Obişnuiau să îşi filmeze manevrele riscante.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Turist american mort în Bucegi, după un zbor cu parapanta. Misiunea grea a salvamontiştilor de a recupera trupul bărbatului