Antena Meniu Search
x

Detaliile cutremurătoare ale tragediei din Parâng. Turistul mort în avalanşă avea doar 38 de ani

În Masivul Parâng, un bărbat a murit după ce a fost surprins de o avalanşă, în apropierea Vârfului Cârja. El era însoţit de alţi doi prieteni.

Vezi și

În Masivul Parâng, un bărbat a murit după ce a fost surprins de o avalanşă, în apropierea Vârfului Cârja. El era însoţit de alţi doi turişti. Unul a fost şi el prins sub zăpadă, dar a reuşit să se elibereze şi a chemat imediat ajutoare.

Tragedia s-a produs în apropierea Vârfului Cârja, din Masivul Parâng. Trei turiştii erau în drumeţie, chiar dacă salvamontiştii i-au avertizat să nu se aventureze pe munte. 

Avalanşa a surprins doi dintre turişti, unul reuşind să iasă singur din zapadă.

Bărbatul îngropat sub nămeţi avea doar 38 de ani. Zăpada l-a târât aproximativ un kilometru, pe o vale îngustă şi abruptă. A fost găsit la un metru sub stratul de zăpadă, fără semne vitale.

Zona în care s-a produs avalanşa este una foarte periculoasă şi greu accesibilă, iar condiţiile de căutare-salvare sunt neprielnice, fiind ceaţă şi vânt puternic, transmit autorităţile.

Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost transportat cu o targă de salvamontişti şi jandarmii montani până la Drumul Naţional dintre Petroşani şi Târgu Jiu. De acolo a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Medicină Legală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Detaliile cutremurătoare ale tragediei din Parâng. Turistul mort în avalanşă avea doar 38 de ani