Antena Meniu Search
x

Video Turista din Scoţia muşcată de urs a făcut poză chiar înainte de atac. "M-am gândit că vrea să fim prieteni"

O turistă straină a fost muşcată de urs la Vidraru! Femeia era cu o prietenă când a văzut sălbăticiunile la doi paşi de maşină. Au coborat geamul pentru o poză mai clară. Un urs a venit, s-a urcat pe maşină şi a muşcat turista de braţ. Femeia a apucat să-l fotografieze cu doar câteva secunde înainte de atac. 

de Redactia Observator

la 22.04.2024, 19:48

Vezi și

Turista în vârstă de 72 de ani vizita Barajul Vidraru când a dat nas în nas cu doi urşi. Fascinată, a vrut neapărat o poză cu sălbăticiunile. Pentru că fotografia prin geam nu i s-a părut reuşită, a aşteptat ca unul dintre animale să se apropie. 

Victimă: Când eram în maşină, am vrut să fac o poză şi ursul a venit la geam. Prietena mea mi-a spus: „Nicio problemă. Hai să facem o poză şi să plecăm.“ 

Femeie atacată de urs

Doar că ursul s-a apropiat periculos de mult. Fotografia surprinsă chiar înainte de atac arată animalul cu laba atârnată în interiorul maşinii. Nici măcar atunci, cele două femei nu s-au îndepărat. 

Pe acelaşi subiect

Prietena victimei: Am coborât geamul pentru a face o poză mai bună şi ursul a venit şi a vrut să intre în maşină şi a muşcat-o pe prietena mea. 

Ursul a apucat să o muşte de braţ: norocul ei a fost că purta o haină groasă. 

Prietena victimei: M-am gândit că vrea să fim prieteni şi să mănânce. Prietena mea mi-a zis să-i dăm ceva de mâncare şi eu am zis că nu, nu ai voie să dai de mâncare, absolut nimic. Cred că ursul m-a auzit şi a hotărât să mănânce el, să o mănânce pe prietena mea. 

Andreea Gheordunescu, managerul Spitalului municipial Curtea de Argeș: La Spitalul Municipal Curtea de Argeş s-a prezentat o pacientă de cetăţenie străină ce prezintă plăgi la mâna dreaptă, plăgi survenite în urma muşcăturii de urs. 

În urmă cu trei ani, tot la Vidraru, un turist a fost la un pas de a fi sfâşiat de o sălbăticiune după ce a vrut să se fotografieze cu el. Autorităţile ne recomandă să stăm departe şi să nu hrănim animalele. Zgomotul puternic îi sperie pe urşi, iar un fluier sau un clopoţel i-ar putea ţine la distanţă dacă îi întâlnim pe traseu. Fuga nu este o soluţie. 

Săptămâna trecută, un urs a atacat un cortegiu funerar în Mureş. Oamenii au făcut gălăgie, iar animalul nu a mai avut curaj să atace. Un urs este încă de negăsit după ce a fost surprins pe DN1, la doar 30 de kilometri de Bucureşti, în urmă cu două săptămâni. 

În România sunt peste 8.000 de urşi bruni, potrivit cifrelor oficiale, dar ONG-urile cred că, de fapt, sunt mai mulţi. Cea mai mare concentrare este în centrul ţării, în judeţele Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş. Anul acesta, pot fi împuşcate în jur de 500 de animale, cotă d eprevenţie. 26 de oameni au fost omorâţi de urşi în ultimele două decenii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Turista din Scoţia muşcată de urs a făcut poză chiar înainte de atac. "M-am gândit că vrea să fim prieteni"