Turiști blocați în telegondola din Sinaia, la Cota 2000. Printre ei, o femeie însărcinată şi fetiţa ei de 3 ani

Publicat: 24.01.2019, 19:45.
Actualizat: 24.01.2019, 20:07

La munte, vremea a lovit brusc şi cu mai multă forţă. O sută de turişti au rămas blocaţi la cota 2000 din Sinaia, din cauza viscolului. O parte în telegondola oprită la înălţime, o parte în mijlocul nămeţilor. Printre ei, şi o femeie însărcinată în opt luni, aflată pe pârtie cu fetiţa de trei ani.

La munte, vremea a lovit brusc şi cu mai multă forţă. O sută de turişti au rămas blocaţi la cota 2000 din Sinaia, din cauza viscolului. O parte în telegondola oprită la înălţime, o parte în mijlocul nămeţilor. Printre ei, şi o femeie însărcinată în opt luni, aflată pe pârtie împreună cu fetiţa ei de trei ani. Echipele de salvamontişti au urcat muntele să le recupereze, într-o misiune dramatică. În Bucegi, este şi risc mare de avalanşă.

După aproape două ore de panică, turiştii au fost aduşi de echipele de salvatori la cota 1.400, în siguranţă.

Schiorii experimentaţi au coborât pe pârtie, în spatele unui utilaj de nivelare a zăpezii. Copiii, dar şi cei care nu ar fi rezistat traseului au fost luaţi în cabină.

Printre ei, şi o femeie gravidă care venise la munte împreună cu soţul şi fetiţa de trei ani.

În total, peste o sută de turişti au rămas blocaţi la cota 2000, după ce vremea s-a înrăutăţit în doar câteva minute. O parte dintre ei erau pe pârtie, când vântul a început să bată cu putere, iar ceaţa densă a redus vizibilitatea.

Ceilalţi erau în telegondola care s-a oprit pe traseu din cauza fenomenului de ploaie îngheţată.

Telegondelele care vin de la cota 2000, din Sinaia, la 1.400 sunt pline de chiciură. Ele sunt garate de către angajaţi pentru că nu vor mai funcţiona toată ziua din cauza condiţiilor meteorologice.

Turiştii salvaţi abia veniseră la munte, în prima zi de minivacanţă. O parte dintre ei au fost despăgubiţi şi au primit înapoi cei 145 de lei cheltuiţi pe skipass. Ceilalţi vor putea folosi cartelele în altă zi.

Pe crestele Bucegilor, pericolele nu au trecut - salvamontiştii au anunţat risc mare de avalanşă. Doar pe pârtiile de altitudine joasă s-a putut schia. Incidente au fost însă şi acolo.

Din cauza fenomenelor meteo extreme, instalaţiile de transport pe cablu au rămas închise toată ziua. Abia mâine ar putea fi repornite. Meteorologii anunţă că vremea se va îmbunătăţi.

Citește și
Social • acum 2 ore
Foto
Fără metrou de la Băneasa spre Otopeni
recomandari pe a1.ro
Gabriela Cristea, mai sexy ca niciodată. Cum arată picioarele ei în fustă mini după ce a slăbit peste 25 kilograme
Social • azi la 19:46
Foto
O campanie de vaccinare cu multe semne de întrebare: Haos la programare

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • pe 19.01 la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Horoscop vineri, 22 ianuarie: Racii vor avea parte de zile mai liniștite
pe spynews.ro
Afirmaţie uluitoare făcut de vedetă pe reţelele de socializare: "Aceste femei sunt iresponsabile! De ce naşti al patrulea copil?!"
pe antenasport.ro
Ioana n-a mai suportat umilinţa şi şi-a dat iubitul care o înşela pe mâna poliţiei. Dezvăluirea incredibilă făcută de logodnica acestuia
pe antenasport.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
La puțin timp după ce tatăl lui Sebastian Rulli a suferit un atac cerebral, acesta își revine miraculos
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
23:07 Pfizer a redus livrările de vaccin în unele țări din UE în această săptămână: Şi România este afectată 22:57 Video viral: La sfinţire cu ştampila. Modernizarea a ajuns şi la purtătorii de sutană 22:39 Acord în Consiliul European pentru recunoașterea reciprocă a testelor Covid-19, pe întreg teritoriul UE 22:14 Patru tineri din Teleorman au zburat cu decapotabila de pe şosea: Pasagerii au fost pur şi simplu aruncaţi pe câmp 21:47 Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul pentru reducerea numărului de elevi în clasele de liceu 21:44 Observator de bine, 21 ianuarie 2021. Primul transplant renal din acest an în România, un succes 21:33 Știrile zilei, 21 ianuarie 2021. Condiția pusă pentru ca restaurantele și instituțiile de cultură să se redeschidă 21:29 Geanta de pandemie: Constrânşi de restricţii sau de teama infectării, oamenii poată la ei adevărate kit-uri sanitare 21:24 Noul vicepreşedinte, Kamala Harris, a devenit o inspiraţie pentru femeile din toată lumea 21:06 Bombă ecologică pe malul Dunării, mii de oi au fost îngropate pe un câmp din Tulcea
CITEȘTE PE A1.ro
Prima din istoria Americii care înfăptuiește acest lucru. Ce a refuzat Melania Trump să facă înainte de a pleca de la Casa Albă
A1.RO
Sărutul dintre Joe Biden și soția sa va râmăne în istorie. Momentul tandru a fost surprins din toate unghiurile | Foto
A1.RO