Antena Meniu Search
x

Turiști blocați în telegondola din Sinaia, la Cota 2000. Printre ei, o femeie însărcinată şi fetiţa ei de 3 ani

La munte, vremea a lovit brusc şi cu mai multă forţă. O sută de turişti au rămas blocaţi la cota 2000 din Sinaia, din cauza viscolului. O parte în telegondola oprită la înălţime, o parte în mijlocul nămeţilor. Printre ei, şi o femeie însărcinată în opt luni, aflată pe pârtie cu fetiţa de trei ani.

Vezi și

La munte, vremea a lovit brusc şi cu mai multă forţă. O sută de turişti au rămas blocaţi la cota 2000 din Sinaia, din cauza viscolului. O parte în telegondola oprită la înălţime, o parte în mijlocul nămeţilor. Printre ei, şi o femeie însărcinată în opt luni, aflată pe pârtie împreună cu fetiţa ei de trei ani. Echipele de salvamontişti au urcat muntele să le recupereze, într-o misiune dramatică. În Bucegi, este şi risc mare de avalanşă.

După aproape două ore de panică, turiştii au fost aduşi de echipele de salvatori la cota 1.400, în siguranţă. 

Schiorii experimentaţi au coborât pe pârtie, în spatele unui utilaj de nivelare a zăpezii. Copiii, dar şi cei care nu ar fi rezistat traseului au fost luaţi în cabină.

Printre ei, şi o femeie gravidă care venise la munte împreună cu soţul şi fetiţa de trei ani. 

În total, peste o sută de turişti au rămas blocaţi la cota 2000, după ce vremea s-a înrăutăţit în doar câteva minute. O parte dintre ei erau pe pârtie, când vântul a început să bată cu putere, iar ceaţa densă a redus vizibilitatea. 

Ceilalţi erau în telegondola care s-a oprit pe traseu din cauza fenomenului de ploaie îngheţată. 

Telegondelele care vin de la cota 2000, din Sinaia, la 1.400 sunt pline de chiciură. Ele sunt garate de către angajaţi pentru că nu vor mai funcţiona toată ziua din cauza condiţiilor meteorologice.

Turiştii salvaţi abia veniseră la munte, în prima zi de minivacanţă. O parte dintre ei au fost despăgubiţi şi au primit înapoi cei 145 de lei cheltuiţi pe skipass. Ceilalţi vor putea folosi cartelele în altă zi.

Pe crestele Bucegilor, pericolele nu au trecut - salvamontiştii au anunţat risc mare de avalanşă. Doar pe pârtiile de altitudine joasă s-a putut schia. Incidente au fost însă şi acolo. 

Din cauza fenomenelor meteo extreme, instalaţiile de transport pe cablu au rămas închise toată ziua. Abia mâine ar putea fi repornite. Meteorologii anunţă că vremea se va îmbunătăţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Turiști blocați în telegondola din Sinaia, la Cota 2000. Printre ei, o femeie însărcinată şi fetiţa ei de 3 ani