Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Turişti păcăliţi cu mii de lei pentru o vacanţa de vis în Maramureş

Vacanţa de vis pe care sperau să o trăiască zeci de turişti într-o pensiune din Maramureş s-a transformat într-un coşmar. Oamenii au constatat că au plătit în avans mii de lei pentru o cazare într-o vilă neterminată, camere neîncălzite şi mâncare gătită în condiţii insalubre.

de Redactia Observator

la 24.12.2018 , 22:10

Vacanţa de vis pe care sperau să o trăiască zeci de turişti într-o pensiune din Maramureş s-a transformat într-un coşmar. Oamenii au constatat că au plătit în avans mii de lei pentru o cazare într-o vilă neterminată, camere neîncălzite şi mâncare gătită în condiţii insalubre. Dezamăgiţi, şi-au cerut banii înapoi şi au ameninţat cu plângeri la Poliţie şi la Protecţia Consumatorilor.

Turiştii care au venit la pensiunea din Săcel au fost convinşi din reclamele de pe internet că vor petrece un Crăciun de poveste în Maramureş. Pentru 1700 de lei, oamenii ar fi trebuit să aibă parte de cinci zile de cazare, într-o pensiune de trei stele, care dipune de toate dotările. În preţ mai erau incluse, între altele, tăierea porcului, plimbarea cu sania trasă de cai sau masa festivă. Ajunşi în locul de basm din descrierile de pe site-urile de profil, turiştii au avut parte de o... surpriză.

Imaginile promovate pe internet sunt din clădirea veche a pensiunii. Doar câţiva turişti au prins loc aici. Ceilalţi au fost cazaţi în corpul nou construit, dar nefinalizat. Aşa au ajuns să urce la camerele de la etaj pe scări înguste şi abrupte, ca să constate că uşile nici măcar nu au yale. 

Vezi și

În faţa valului de reclamaţii, proprietarii pesniunii spun că turiştii sunt prea pretenţioşi. 

Într-un final, după apeluri la 112 şi ameninţări cu reclamaţii la OPC, proprietarul pensiunii a restituit clienţilor nemulţumiţi jumătate din sumele plătite. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor Maramureş s-au autosesizat şi au mers în control, în această dimineaţă, la pensiune. 

După verificări au dispus închiderea vilei neterminate şi l-au amendat pe patron cu 20 de mii de lei. 

De Paşte, în 2014, alţi oameni s-au arătat revoltaţi din cauza condiţiilor pe care le-au găsit la aceeaşi pensiune. 

Turiştii au constatat atunci că mâncarea pentru masa de Înviere era ţinută în tăvi neacoperite, pe o ladă frigorifică de care se rezema şi un mop murdar. Ouăle şi carnea pentru friptură stăteau pe podea, iar cozonacii erau asezaţi chiar lângă coşul de gunoi. Doar după apariţia echipajelor de poliţie, proprietarul a dat oamenilor banii înapoi. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Turişti păcăliţi cu mii de lei pentru o vacanţa de vis în Maramureş