Antena Meniu Search
x

Video Turiștii care vor petrece Revelionul la munte, disperați de cozile de pe Valea Prahovei. Cum și-au ocupat timpul în orele de așteptare: "Jucăm şeptică, doamnă!"

Revelionul pe Valea Prahovei a început de astăzi în blocaje. Pe Drumul Naţional 1, miile de turişti aflaţi pe drum spre vacanţă s-au plictisit şi enervat, captivi în coloane kilometrice de maşini. În unele porţiuni, viteza maximă a fost 10 kilometri pe oră. Aşa că oamenii au început petrecerea pe patru roţi. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 30.12.2023, 19:27

Vezi și

Chiar şi cei care au plecat devreme la drum, ca să evite aglomeraţia,au dat peste ambuteiaje groaznice.

Șofer: Din Brăila suntem, mergem la Buşteni! Foarte naşpa traficul!

Șofer: Avem patru ore, cred!

Turiștii, disperați de cozile de pe Valea Prahovei

Pe acelaşi subiect

Două ore mai târziu era şi mai rău pe DN1. Miile de turişti prinşi în coloanele interminabile au renunţat să se mai enerveze. Ca să menţină, totuşi, atmosfera de sărbătoare, au început petrecerea cum au putut.

Tânăr: Jucăm şeptică, doamnă!

Andreea Petrescu, reporter Observator: Suntem la Nistoreşti, unde este o coloană de maşini de aproximativ 20 de kilometri care începe undeva înainte de Breaza şi se termină după Comarnic. Şoferii aici nu pot circula cu mai mult de 5, poate cel mult 10 kilometri pe oră.

Alţii au preferat să facă mişcare în aerul de munte otrăvit de noxele miilor de maşini. Cert este că pe şoseaua blocată au avut destul timp pentru orice.

Șofer: Cred că mâine o să ajungem. Mâine dimineaţă sau direct de Revelion!

De pe calea ferată, călătorii din trenuri se felicitau pentru ideea de a lăsa maşina acasă. Cu toate întârzierile, CFR a ajuns mai repede de la Bucureşti la Braşov decât un automobil.

Blocajele au apărut la intrările şi ieşirile din staţiuni, din cauza trecerilor de pietoni şi a semafoarelor. Cel mai aglomerat a fost la Comarnic, Bușteni şi Azuga. Unde şoferii au făcut 6 kilometri într-o oră.

Pentru cei care tranzitau Valea Prahovei o soluţie au fost traseele alternative, Autostrada A3 – Ploiești – Cheia - DN 1A Brașov. Cine a vrut să ocolească însă pe la Rucăr - Bran a dat de aceeași aglomerație. Autorităţile au promis că anul viitor de Revelion, aglomeraţia aceasta va fi istorie. La Comarnic au început lucrările la centura ocolitore. Buşteni şi Azuga vor avea şi ele un drum ocolitor.

Pentru Valea Doftanei – Brădet, şoseaua care ar trebui să preia parțial traficul, lucrările bat pasul pe loc din cauza exproprierilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Turiștii care vor petrece Revelionul la munte, disperați de cozile de pe Valea Prahovei. Cum și-au ocupat timpul în orele de așteptare: "Jucăm şeptică, doamnă!"