Antena Meniu Search
x

Turiştii de pe litoral au cules scoici drept suvenir şi au lăsat în urmă tone de gunoaie. Salvamarii au strâns în urma lor: "N-am pomenit aşa ceva"

În urma valului mare de turişti de pe litoral din sezonul estival, pe plaje rămane un peisaj dezolant. Tone de deşeuri au strâns salvamarii din Eforie zilele acestea. Oamenii au cules scoici drept suvenir şi au lăsat în loc sticle, pahare şi mucuri de ţigară.   

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 28.09.2023, 08:53

Vezi și

După ce s-au chinuit să îi facă să înţeleagă cât de periculos este să intre în apă atunci când este steag roşu, acum salvamarii din Eforie Nord dau din nou dovadă de omenie si respect faţă de natură, cuvinte care lipsesc uneori din vocabularul turiştilor.

Cristina Niţă, reporter Observator: Salvamarii din Eforie Nord au strâns voluntar, de pe plajă, sticle, peturi şi multe alte resturi. 

Gelu Vătămănescu, şef salvamari Eforie Nord: Împreună cu angajaţii am ecologizat puţin plaja. A rămas destul de curată. Sperăm ca anul viitor să fie la fel de curată. Acuma, depinde şi de turişti, depinde de noi înşine. 

Toamna, litoralul are un farmec aparte, dar peisajul feeric este distrus rapid de mizeria lăsată de oameni în timpul sezonului estival.

Pe acelaşi subiect

Multe dintre deşeuri ajung în apa mării

Iordan Crăciun, salvamar: Gunoaie, bidoane, sticle, fiare, ce n-a aruncat lumea pe aici. N-am pomenit așa ceva niciodată! Vreo 20 de saci cel puţin, numai azi.

Mai grav este însă că multe dintre aceste deşeuri ajung si în apa mării şi sunt ingerate de către vietăţile marine.

Adrian Bîlbă, biolog: Toate vietăţile pe care le consumăm au incorporate aceste fragmente mici de plastic care, prin preparare termică, devin şi periculoase sau mult mai periculoase pentru noi. 

Cele mai murdare plaje, conform statisticilor, sunt cele din Mamaia, Năvodari, Eforie şi Costineşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Turiştii de pe litoral au cules scoici drept suvenir şi au lăsat în urmă tone de gunoaie. Salvamarii au strâns în urma lor: "N-am pomenit aşa ceva"