Antena Meniu Search
x

Turiştii străini şi-au declarat iubirea în stil românesc: Nu ştim în ce constă Dragobetele, vom vedea. Restaurantele de fiţe din Capitală, pline

Iubirea a plutit în aer, aseară, în toate colţurile ţării. În Capitală, dragostea a fost celebrată în restaurante de fiţe, acolo unde, cei veniţi de pe alte meleaguri, au vrut să-şi declare iubirea în stil românesc. În judeţul Mureş, Dragobetele a fost prilejul perfect de întoarcere la tradiţii. Sute de tineri s-au îmbrăcat în straie populare şi-au petrecut ca pe vremea bunicilor. Romantismul a ajuns şi în Reşiţa.   

de Redactia Observator

la 25.02.2024, 10:29

Vezi și

Dacă în vremurile de demult, de Dragobete, tinerii obişnuiau să culeagă primele flori ale primăverii, acum, sărbătoarea iubirii s-a adaptat la tendinţele moderne. Îndrăgostiţii au sărbătorit aseară în localurile din Centrul Vechi al Capitalei, acolo unde, surprinzător, străinii au fost cei care şi-au declarat dragostea.

Stefania Bereczki, manager restaurant: Chiar dacă noi credem că Valentine's day este o sărbătoare pe care românii nu trebuie s-o sărbătorească, uite că sunt străini, care sărbătoresc Dragobetele şi care aleg locaţia noastră pentru a celebra iubirea.

Tânără: Sărbătorim ziua lui şi de asemenea Dragobetele.

Reporter: Deci ştii despre Dragobete. Ai idee ce reprezintă?

Pe acelaşi subiect

Tânără: Cred că este Valentine's day-ul românesc, dacă am înţeles corect.

Reporter: Eşti entuziasmată să îl sărbătoreşti în România, în stilul românesc?

Tânără: Da, sigur. Nu ştim în ce constă, dar vom vedea. 

Cum iubirea trece prin stomac, special pentru cei care au vrut să petreacă împreună, proprietarii restaurantelor, le-au pregatit meniuri speciale.

Stefania Bereczki, manager restaurant: Pe lângă emoţia redată de muzica live jazz pe care am avut-o, oaspeţii restaurantului nostru au fost surprinşi şi de un desert din partea casei, ambalat într-o formă de iubire.

În Mureş, îndrăgostiţii s-au întors la tradiţii

În judeţul Mureş, Dragobetele a fost prilejul perfect de întoarcere la tradiţii. Sute de tineri s-au îmbrăcat în straie populare şi au petrecut ca pe vremea bunicilor.

Tineri: Am venit să sărbătorim Dragobetele în stil românesc tradiţional şi să ne distrăm româneşte. Trebuie să păstrăm aceste tradiţii şi să ni le amintim, pentru că ele sunt ceea ce ne reprezintă. 

Romantismul acestei zile speciale a ajuns şi în Reşiţa, la cei trecuţi de a doua tinereţe. Şi cum este important să iubeşti la orice vârstă, petrecăreţii nu au stat prea mult pe gânduri şi s-au distrat ca în vremurile bune. Iar surprizele pregătite pentru ei au continuat întreaga seară.

Nadia Pasici, director Centru de bătrâni: Au parte de multe surprize. Avem un meniu frumos, elegant pentru seniori şi pentru toată lumea.

Îndrăgostiţii din întreaga ţară au petrecut Dragobetele până în zori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Turiştii străini şi-au declarat iubirea în stil românesc: Nu ştim în ce constă Dragobetele, vom vedea. Restaurantele de fiţe din Capitală, pline