Antena Meniu Search
x

Turistul căutat de salvamontiştii din Hunedoara a fost găsit mort. Bărbatul a căzut de la 100 de metri

Un tânăr care a alunecat pe zăpada înghețată în zona Vârfului Păpușa din Munții Retezat a fost găsit duminică mort de salvamontiștii din Hunedoara.

de Redactia Observator

la 16.10.2022, 21:16

Vezi și

Potrivit Salvamont Hunedoara, tânărul ar fi plecat singur din grupul din care făcea parte și a încercat o coborâre pe versantul abrupt nordic al Vârfului Păpușa, alunecând pe zăpada înghețată a unui jgheab.

Bărbatul nu a avut nicio şansă

Acesta a fost căutat în cursul nopții de sâmbătă spre duminică de o echipă a Salvamont Hunedoara în zona de abrupt, dar din cauza condițiilor meteo nefavorabile nu a putut fi localizat.

Duminică dimineața, căutările au fost reluate atât terestru, cât și aerian. „Persoana a fost găsită la circa 200 m sub linia crestei, decedată, prezentând multiple traumatisme craniene și de coloană vertebrală, toate acestea incompatibile cu viața”, arată salvamontiștii.

Pe acelaşi subiect

Un salvator montan a fost lansat din elicopter în zona de abrupt de unde victima a fost extrasă și transportată la serviciul IML.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Alţi opt turişti care s-au aventurat în Munţii Piatra Craiului au fost recuperaţi de salvamontişti. Şase dintre ei erau complet neechipaţi. În timpul nopţii, au deviat de la traseul iniţial şi au rămas blocaţi pe stânci. Operaţiunea de salvare a durat mai bine de 11 ore. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Turistul căutat de salvamontiştii din Hunedoara a fost găsit mort. Bărbatul a căzut de la 100 de metri