Antena Meniu Search
x

"Dom'le se îneacă, se îneacă" Vreme de steag roşu pe litoral. Un turist, salvat în ultima clipă de la moarte, pe plaja Olimp

A fost din nou vreme de steag roşu pe tot litoralul, însă mulţi turişti au ignorat avertizările şi s-au aruncat în valuri. Tânărul de 19 ani căutat trei zile de zeci de scafandri în zona Vadu a fost găsit mort în apropiere de Gura Portiţei, la mai bine de 15 kilometri distanţă. La Olimp, un bărbat a fost salvat în ultima clipă, de alţi turişti. 

de Redactia Observator

la 10.09.2022, 19:54

Vezi și

Marea extrem de agitată a dus la arborarea steagului roşu pe tot litoralul. Pe mulţi nu i-a speriat asta. Printre ei, şi un bărbat de 50 de ani, hotărât să îşi măsoare forţele cu puternicii curenţi marini din zona plajei de la Olimp. A pierdut, dar a avut mare noroc. 

MartorCel care era să se înece l-a adus de la 300 de metri apa. Oricum nu-l vedea nimeni. Dacă nu venea un băiat din partea aia care l-a urmărit şi a venit şi a început să ţipe "dom'le se îneacă, se îneacă" n-avea... nu-l auzea nimeni de după...  

Turiştii au sunat la 112, dar până ajungeau salvatorii putea fi prea târziu. Cristi Popa era cu colegii la un teambuilding la mare. Tocmai jucau tug-of-war pe plajă când s-a dat alarma. Frânghia s-a dovedit a fi numai bună. 

Cristi Popa - salvator: Mi-am dat seama din ce parte vine sunetul sau strigătul de ajutor

Pe acelaşi subiect

L-am calmat pentru că era extrem de speriat, julit. Am coborât un pic, s-a legat, l-am calmat, pe o primă piatră, pe a doua, m-au ajutat băieţii din spate şi uşor-uşor... pentru că e foarte periculos. Aţi fost îngerul păzitor pentru acest om... E prea mult spus. am fost la locul potrivit poate. Mă bucur pentru el că a fost ok. 

Avertismentele salvamarilor,ignorate de turişti

Bărbatul a fost purtat de curenţii puternici din dreptul acelor umbrele și până în zona digului. Strigătele lui de ajutor au fost auzite de oamenii care se aflau pe plajă şi care l-au salvat în ultimul moment. A fost preluat de medici și a ajuns la spital.

Incidentul nu a speriat pe nimeni. Un tată îşi învaţă copilul să înoate printre valuri. (10.23) Alţii copii înoată la câţiva metri dincolo de geamandură. (9.15) Foişorul salvamarilor e gol. (12.39) De la 1 septembrie numărul salvamarilor a scăzut la jumătate, la fel şi numărul turiștilor aflați pe litoral. 

Turistă: Nici salvamari nu am mai văzut. Azi cel puţin. Ieri, alaltăieri, parcă au fost. Dar azi, când e agitată, chiar nu am văzut

Răzvan Viza - salvamar: Se apropie sfârşitul de sezon şi cumva fiecare s-a reorientat, pentru că şi numărul de turişti este mai mic.

Turist: Riscul e foarte mare. Foarte mare pentru copii. Dar sunt curenţi înşelători chiar şi la mal... Da, da. Şi pentru om mare, da' pentru copii sau pentru tineret, da!

Răzvan Viza - salvamar: La piscină se învaţă să înoţi! Curenţii sunt puternici chiar şi la mal, încă de la apă la brâu deja e pericol de înec, deja am spus asta de nenumărate ori.

19 oameni şi-au pierdut viaţa pe litoral de la începutul sezonului. Azi, autorităţile au recuperat, de lângă Gura Portiţei, la peste 15 kilometri distanţă de locul dispariţiei, trupul tânărului de 19 ani pe care scafandrii îl căutau de trei zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Vremea » "Dom'le se îneacă, se îneacă" Vreme de steag roşu pe litoral. Un turist, salvat în ultima clipă de la moarte, pe plaja Olimp