Antena Meniu Search
x

Video Turistul căutat trei zile pe munte, deși ajunsese acasă și ”a uitat” să-i anunțe și pe salvamontiști, nu poate fi sancționat

Zeci de salvamontişti din Sinaia și Bușteni au căutat, timp de trei zile, un turist care s-ar fi rătăcit pe traseul Piciorul Pietrei Arse. Tânărul de 36 de ani fusese dat dispărut sâmbătă seară şi de atunci n-a mai răspuns la telefon. Până azi. Când a spus că el este acasă.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 23.08.2021, 23:10

Vezi și

Paradoxal, bărbatului nu i se poate face mare lucru și asta pentru că nu există bază legală pentru incriminarea unei astfel de fapte. Bărbatul de 36 de ani chiar era pe munte, în coborâre în Masivul Bucegi, de la Piatra Arsă către Sinaia, atunci când a sunat la 112 și a cerut ajutor. Numeroase echipe de salvamontiști și jandarmi montani au plecat imediat în căutarea lui, iar căutările au continuat până astăzi, inclusiv.

Deși cel mai probabil găsise încă de sâmbătă poteca pentru a coborî de pe munte, bărbatul nu a anunțat că este în siguranță.

Nu vorbim de un caz unic - salvamoniştii din toată ţara au mai fost puşi în situaţia de a irosi resurse umane şi materiale. În niciunul dintre cazuri nu vorbim de amenzi sau sancţiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Turistul căutat trei zile pe munte, deși ajunsese acasă și ”a uitat” să-i anunțe și pe salvamontiști, nu poate fi sancționat