Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Turistul cu bebeluş care făcea poze urşilor, amendat. A speriat animalele înainte să intre în capcană

Scandal monstru pe Transfăgărăşan după ce un turist cu un bebeluş în braţe a vrut să fotografieze de aproape o ursoaică. Inginerii silvici, aflaţi în zonă pentru relocarea animalului, i-au atras atenţia că gestul său este periculos. Sfaturile specialiştilor l-au enervat însă pe bărbat, care a devenit recalcitrant. Turistul s-a calmat abia după ce jandarmii l-au amendat. 

de Redactia Observator

la 13.09.2024 , 19:37

Scena a avut loc în zona Barajului Vidraru. Bărbatul a oprit în mijlocul străzii pentru a admira o ursoaică pe care autorităţile încearcau să o prindă. Inginerii silvici au vrut să-l îndepărteze pe şofer, mai ales că în zonă se afla şi puiul de urs, însă în zadar. Bărbatul a continuat scandalul şi de faţă cu jandarmii şi a fost la un pas să sară la bătaie. "A încercat să se apropie de mine la un moment dat, băieţii de la jandarmerie l-au oprit şi eu m-am retras. El a rămas înjurând şi amenintând că mă dă afară din serviciu", explică Mihai Coman, inginer Direcția Silvică Argeș.

Jandarmii i-au dat bărbatului două amenzi, iar polițiștii îl cercetează şi pentru ultraj. Ursoaica era aproape intrată în capcană când a izbucnit scandalul. Din cauza zgomotelor însă, a fugit în pădure.

Ursul urma să fie relocat

Vezi și

Împreună cu puiul, erau primele animale vizate de relocare din cele 26 de exemplare numărate de inginerii silvici pe Transfăgărăşan. Următorii urşi ce vor fi capturaţi vor ajunge la noua rezervaţie pe care Ministerul Mediului o va ridica.

Complexul pentru urşi care se construieşte la Timişul de Sus, în judeţul Braşov, va avea o suprafaţă totală de peste 68 de hectare. Potrivit Ministerului Mediului, în acest complex încap 60 de animale, însă, cel mai probabil, se va ajunge la peste 100 de urşi cu tot cu puii lor. 

În România trăiesc între 7 şi 8 mii de urşi. Cotele de prevenţie au fost dublate de anul acesta, iar unele organizaţii de protecţia animalelor susţin că autorităţile permit să fie omorâţi şi urşi care nu sunt agresivi sau provoacă pagube.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Turistul cu bebeluş care făcea poze urşilor, amendat. A speriat animalele înainte să intre în capcană