Antena Meniu Search
x

Turistul român cu COVID-19 din Lefkada, mesaj din carantină. "Sunt singur în tot hotelul și nu m-a văzut un medic"

Turistul român infectat cu COVID-19 și carantinat într-un hotel din Lefkada, Grecia, se plânge că nu a fost consultat de niciun medic de când se află în izolare și regretă decizia de a-și petrece concediul în străinătate.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.07.2020, 08:10

  • Românul a fost izolat pe insula grecească Lefkada, după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.
  • Tânărul scrie că regretă decizia de a-și petrece concediul în străinătate.

Românul, izolat pe insula grecească Lefkada, după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, povestește prin ce trecut de când a fost anunțat că este infectat.

Tânărul scrie că a stat în izolare 24 de ore în Salonic, în așteptarea rezultatului, după ce a fost testat în vama Kulata. Pentru că a durat aproape 4 zile sosirea rezultatului la testul COVID, românul n-a mai avut răbdare și a ieșit la plimbare prin stațiune și pe plajă, fără mască și fără mănuși.

Acum, bărbatul povestește că a fost izolat într-un hotel pentru că este singurul caz de coronavirus pe insulă, iar autoritățile nu vor să riște nimic.

El spune că a fost adus cu o ambulanță la hotel, dar nu l-a consultat nimeni și pentru că a început să aibă simptome a încercat să intre în legătură cu un medic care să-l consulte, dar nu a reușit. 

Cea mai mare problemă este că nu am fost văzut de un doctor și prezint o tuse seacă ce s-a accentuat începând cu această dimineață. Am fost lăsat de cei de la ambulanță aici fără nicio instrucțiune și nu am mai primit niciun semn. Am sunat la 112 referitor la problema mea, m-au pasat către linia specială COVID, care m-a pasat spre Protecția Civilă (care nu răspund). Am sunat la Consulatul României din Atena și le-am prezentat situația mea. Mi-au comunicat că trebuie să anunt toate persoanele cu care am avut contact în ultima perioadă. Zis și făcut. Interesant de urmărit reacțiile celor din jur la aflarea veștii. Unii se panichează, alții se îngrijorează, alții tind să ascunsă că ne-am întâlnit și mai sunt și cei care nu cred în covid. E a doua mea zi închis în hotel. Mai am 12. Astăzi sper să ajungă un doctor măcar să mă consulte și să îmi dea tratament pentru tuse. Fac presiuni pe unde pot, însă fiind vorba de o insulă, chiar dacă au spital nou, sunt total nepregătiți pentru astfel de situații. Din câte am înțeles, ar trebui să trimită un echipaj de la Atena (aproximativ 400 km depărtare) pentru a mă consulta”, scrie turistul român, pe Forum Grecia.

La finalul mesajului său, românul mărturisește că, dacă ar putea, ar da timpul înapoi și nu ar mai pleca în vacanță în afara țării.

”Nu consider că este o perioadă bună pentru călătorit, e o perioadă plină de neprevăzut. Dacă aș putea, aș da timpul înapoi, aș anula și m-aș orienta către un circuit în România, ferit de aglomerație, în zone montane, răcoroase”, a mai scris el.

Mesajul turistului român infectat cu COVID-19 și carantinat în Lefkada
Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Turistul român cu COVID-19 din Lefkada, mesaj din carantină. "Sunt singur în tot hotelul și nu m-a văzut un medic"