Antena Meniu Search
x

Video "Ucraina ne distruge". Tensiunea urcă în a cincea zi de proteste. Un poliţist a scos arma la protestatarii din Constanța. TIR-urile au intrat în oraş

Protestul transportatorilor şi fermierilor. Fermierii şi agricultorii se pregătesc să intre mâine în a şase zi de proteste şi ameninţă să dea ţara peste cap. Astăzi au blocat vama Siret şi multe drumuri naţionale, după ce au eşuat patru rânduri de negocieri cu autorităţile. Între timp, spiritele se înfierbântă şi în tabăra lor, şi în tabără forţelor de ordine. Un poliţist a scos arma la protestatarii care au spart un baraj. 

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 14.01.2024, 19:25

Vezi și

"Ia uite, mă, a scos arma! Bă, eşti nebun!". Scenele tensionate s-au petrecut pe şoseaua de centură a Constanţei, unde mai mulţi camionagii au spart baricada poliţiştilor, ca să intre cu maşinile grele în oraş. La un moment dat, un poliţist de la Acţiuni Speciale a scos arma şi s-a urcat cu genunchiul pe capota unui autoturism.

  • Martor: Când el vine cu arma, eu mă panichez. Poate tragi din greşeală. De sănătatea mea, cine răspunde?

În cele din urmă, spiritele s-au calmat, iar poliţistul s-a retras.

  • Olimpia Ceară, IPJ Constanţa: Un luptător din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pentru a înlătura pericolul la adresa dispozitivului de ordine, precum și a protestatarilor, s-a poziționat cu genunchiul stâng pe vehiculul condus de persoana respectivă și a îndreptat arma din dotare către blocul motor al vehiculului. Menționăm că este vorba de o armă cu muniție neletală.
Pe acelaşi subiect

LIVE: Protestele continuă în toată țara: 

Protestul de la Constanţa a continuat toată noaptea

  • Șofer de TIR: Anul trecut RCA era undeva la 90 de milioane, adica 9.000 de lei. Acum s-a facut la 170 de milioane, 17.000 de lei. Rovinieta 6.000-7.000 de lei, intrările la port s-au scumpit și ele imediat cum s-a schimbat anul, unde o să ajungem.
  • Protestatar: Autostrada, tot o să blocăm! Să vedem alimentele cum mai ajung la supermarketuri, cum mai vine lumea la supermarket la muncă, o să sune toţi patronii, Domne' nu mi-au venit angajaţii, ce se întâmplă!

Oamenii au făcut noapte albă şi la Afumaţi, locul de întâlnire pentru mai mult de 100 de protestatari care ameninţă să blocheze şoseaua de Centură a Capitalei mâine, când toată lumea se întoarce la serviciu. Cum s-a crăpat de ziuă, demonstranţii au ieşit cu tractoarele şi TIR-urile pe drumuri importante din toată ţara.

  • Adrian Obreja, reporter Observator: Transportatori, agricultori, dar şi simpli posesori de autoturisme participă la protestul de la Galaţi care se desfăşoară dintr-un capăt în altul al centurii oraşului.
  • Protestatar: Preţul la chimicale a crescut, grâul deja se ştie preţul pentru anul ăsta. Va fi foarte mic, porumbul la fel, floarea!

În Bihor, sute de camioane şi tractoare au mers în coloană pe drumul dintre Oradea şi Satu Mare

  • Fermier: O să fim şi mai mulţi. O să ieșim toți agricultorii din Bihor că să ne apărăm drepturile pentru că Ucraina ne distruge. Ajutorul către Ucraina care îl oferă țară noastră și UE distruge agricultură din toate Europa.

La Vaslui, protestul fermierilor a îngreunat mult traficul spre vama Albiţa şi Republica Moldova. La Siret, în schimb, vama a fost complet blocată, după ce transportatorii şi agricultorii şi-au oprit vehiculele pe şoseaua care duce spre Ucraina. 

Între timp, reprezentanţii protestatarilor se întâlneau cu autorităţile la Bucureşti. Multe discuţii s-au purtat pe un ton aprins. 

Negocierile de la ministerul Agriculturii şi de la Transporturi au reuşit să rezolve o parte dintre revendicări

  • Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Sunt revendicările lor. Parte dintre ele, pe care putem să le rezolvăm, le vom rezolva. Altele, e mai dificil să le asumăm şi nu le-am asumat. Pe ce am pus semnătura, eu cred că le putem rezolva.
  • Constantin Dogărescu, reprezentantul transportatorilor la negocieri: Mergem să încercăm să îndreptăm anumite nereguli care afecteaza toată populaţia. Toată România este nemulţumită. Nu sunt numai problemele agricultorilor şi ale transportatorilor.
  • Dănuţ Andruş, reprezentanul agricultorilor la negocieri: Nu dorim să anarhizăm țara, sau să ajungem într-un război, noi dorim pace! Facem apel la autorități să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat la Constanța. 

După-amiază, negocierile s-au mutat la ministerul de Finanţe. Continuă şi la această oră. !!! NOU !!! S-au terminat cu puţin timp în urmă, fără să aducă vreo veste bună pentru protestatari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "Ucraina ne distruge". Tensiunea urcă în a cincea zi de proteste. Un poliţist a scos arma la protestatarii din Constanța. TIR-urile au intrat în oraş