Antena Meniu Search
x

Foto Ucrainean, salvat după 3 zile în munţi, în Maramureş. Intervenţia a durat 11 ore, iar bărbatul a fost găsit în hipotermie, ud şi imobilizat

Un cetăţean ucrainean în vârstă de 37 de ani a fost salvat după ce s-a rătăcit 3 zile pe munţi, în judeţul Maramureş. Căutările au început la ora 1 dimineaţa şi s-au finalizat după 11 ore, cu succes. Străinul a fost găsit în stare gravă, dar a fost salvat la timp.

de Redactia Observator

la 26.05.2024 , 12:54

Acţiunea de căutare salvare a început în jurul orei 01.15 a.m. şi a fost finalizată după aproximativ 11 ore a salvatorilor montani ai SPJ Salvamont Maramureş.

Un cetăţean ucrainean de 37 ani, aflat de 3 zile în munti, rătăcit, extenuat şi ud complet din cauza condiţiilor meteo, în hipotermie şi fără posibilitatea de a se mai deplasa, atât din cauza condiţiei fizice cât şi a terenului cu acces dificil, a solicitat ajutor de urgenta la 112.

Bărbatul se afla în afara oricărui pericol

Articolul continuă după reclamă

O echipă a Salvamont Maramureş a ajuns la el, i-a acordat primul ajutor şi i-a oferit ceai cald şi hrană. Ulterior după ce a fost stabilizat ţinând cont de starea în care se afla ucraineanul şi datorită faptului că extracţia terestră şi transportul ar fi durat undeva la 12 - 14 ore până la unitatea medicală, salvatorii au decis să solicite sprijin aero de la POA Târgu Mureş.

Acum, ucraineanul se află în afara oricărui pericol fiind transportat la spital. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Evenimente » Ucrainean, salvat după 3 zile în munţi, în Maramureş. Intervenţia a durat 11 ore, iar bărbatul a fost găsit în hipotermie, ud şi imobilizat