Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Uite, dintr-o mică greşeală!" O femeie şi-a lăsat vecinii pe drumuri, după ce a dat foc unor buruieni. Trei case, şase anexe şi 20 de hectare de vegetaţie au ars

Incendiu de proporţii, ieri, într-o localitate din judeţul Vâlcea. Trei case, şase anexe şi aproximativ 20 de hectare de vegetaţie uscată au fost înghiţite de flăcări, după ce o femeie, cunoscută cu probleme psihice, ar fi aprins un foc în spatele unei case pe care l-a lăsat nesupravegheat. Nu a durat mult, iar din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins cu repeziciune şi au distrus totul în cale. A urmat o mobilizare de forţe majore, însă, din păcate, pagubele materiale sunt uriaşe. 

de Redactia Observator

la 08.08.2024 , 14:58

  • Reporter: Ce s-a întâmplat?
  • Femeia care a pornit incendiul: Uite, dintr-o mică greşeală!
  • Reporter: Aţi pus foc?
  • Femeia care a pornit incendiul: Da, la nişte buruieni mici şi nu mi-am dat seama că bate vântul şi se extinde. 

Localitatea Stoenești, judeţul Vâlcea, puţin după ora prânzului. Un foc pus în spatele unei case şi lăsat nesupravegheat produce un incendiu de proporţii. Autoarea, o femeie cunoscută cu probleme psihice, priveşte neputincioasă cum flăcările se extind cu repeziciune, alimentate de vânt. În scurt timp, întreaga comunitate se mobilizează pentru a ţine piept vâlvătăii uriaşe. 

"La sosirea forţelor ISU focul se manifesta la două gospodării, la case şi la anexe şi la vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de circa zece hectare, iar flăcările ameninţau să se extindă la o altă gospodărie şi la fondul forestier", a declarat Sorin Albinaru, ISU Vâlcea.

Vezi și

"Pe mine m-au anunţat să vin, să văd că mi-a luat casa foc! Era bătrânească, dar era bună, era locuibilă. Sunt în stare de şoc, deci nu ştiu ce să fac!", povesteşte una dintre păgubite.

Nici pompierii nu reuşesc să facă faţă incendiului uriaş, care de la o clipă la alta continuă să se extindă. 

"Forţele de intervenţie au fost suplimentate urgent cu încă o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Misiunea pompierilor este îngreunată de drumul foarte greu accesibil, de vântul foarte puternic şi de arderea violentă", a declarat Sorin Albinaru, ISU Vâlcea.

Cu toate astea, focul scapă de sub control şi se extinde şi la alte locuinţe, şi nu numai. 

"Sunt afectate trei case părăsite, în proporţie de 70-80%, şase anexe sunt arse în totalitate şi au fost afectate cel puţin 20 de hectare de vegetaţie uscată", a adăugat Sorin Albinaru, ISU Vâlcea.

"Problema este că sunt pagube imense de vegetaţie forestieră. Paguba mai mare s-a înregistrat la o casă, care e distrusă în totalitate", spune primarul comunei Stoileşti, Florin Ionescu.

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi urmează să stabilească dacă femeia care a pus focul a avut sau nu discernământ.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » "Uite, dintr-o mică greşeală!" O femeie şi-a lăsat vecinii pe drumuri, după ce a dat foc unor buruieni. Trei case, şase anexe şi 20 de hectare de vegetaţie au ars