Antena Meniu Search
x

Galerie foto Ultima pictură a porcului Pigcasso s-a vândut la un preț record. Un german a plătit o sumă uriașă pentru lucrarea "Sălbatic și Liber"

Porcul Pigcasso va intra în istorie. Ultima lui pictură, o creație artistică destul de greu de descifrat, s-a vândut pentru un preț record: 20.000 de lire sterline.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 18.12.2021, 10:27

Vezi și

Lucrarea a fost scoasă la licitație luni, pe 13 decembrie, și s-a vândut în doar câteva ore. Un german, Peter Esser, a scos din buzunare nu mai puțin de 20.000 de lire sterline pentru a se mândi cu pictura porcului, depășind astfel recordul stabilit de cimpanzeul Congo și a lui creație artistică vândută cu 14.400 de lire sterline, la o licitație Bonhams din 2005.

Pentru că a scăpat de abator, porcul Pigcasso a decis să se dedice artei

Pictura porcului Pigcasso, denumită Sălbatic și Liber, a fost executată în doar câteva săptămâni pe o pânză uriașă și reprezintă un melanj de culori vii - de la albastru marin, la verde electrizant, totul echilibrat cu tușe groase de alb imaculat. Talentatul porc din Africa de Sud a realizat aproximativ 400 de lucrări în ultimii cinci ani, poate în semn de recunoștință pentru că a fost salvat chiar înainte de a ajunge într-un abator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Ultima pictură a porcului Pigcasso s-a vândut la un preț record. Un german a plătit o sumă uriașă pentru lucrarea "Sălbatic și Liber"