Antena Meniu Search
x

Video Ultimele minute înainte ca eleva de 14 ani din Cluj să se arunce de la etajul 3 al liceului, surprinse de camere. Fata ar fi vorbit la telefon cu mama ei

Incident extrem de grav în această dimineaţă la un liceu din Cluj-Napoca. O elevă de 14 ani a căzut de la etajul trei al clădirii. Era singură în clasă şi, deocamdată, nu se ştie dacă ar fi alunecat sau s-a aruncat intenţionat. Colegii spun că, înainte, ar fi avut o conversaţie la telefon cu mama ei. Fata a fost găsită prăbuşită la pământ de asistentele medicale ale şcolii şi a fost transporată la spital cu fractură de coloană.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 16.03.2023, 17:19

Vezi și

Reporter-elevi: De acolo a căzut?

- Da, sus, de la etajul trei.

A căzut de la etaj 

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 10 dimineaţă, la Colegiul Naţional George Coşbuc din Cluj. Elevii clasei a 8-a urmau să meargă la muzeu, în cadrul programului Săptămâna Verde, când şi-au dat seama că o colegă lipseşte.

Pe acelaşi subiect

Horaţiu Popa Bota, director colegiu: Au sunat-o în mod repetat la telefon şi n-a mai răspuns. Copiii au văzut-o că a intrat în sala de clasă. Noi am derulat acum camerele video. Fetiţa a fost singură în clasă, se vede că a urcat pe pervaz. 

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere din clasă se vede cum fetiţa vorbeşte la telefon şi merge de mai multe ori spre geam, iar în cele din urmă îl deschide. Potrivit colegilor, minora ar fi avut, în ultima perioadă, mai multe certuri cu mama ei.

Alex Prunean, reporter Observator: Fata a căzut de la geamul acela deschis de la etajul al treilea dar a avut mare noroc. În cădere s-a lovit de acea copertină care i-a atenuat impactul.

Lenke Iuhos - psiholog: La această vârstă, certurile sunt foarte critice. Adică ei iau decizii pe moment, cearta de multe ori conduce la nişte comportamente de risc. În propoziţii când apar nişte emoţii scrise, că sunt furios, sunt furioasă, nişte interziceri, lasa-mă în pace, acestea sunt nişte semnale că adolescentul nostru este afectiv foarte tulburat.

Asistentele de la cabinetul medical al liceului sunt cele care au vazut eleva căzută şi au sunat imediat la 112. Minora a fost transportată de urgenţă la spital, în stare conştientă.

Daniela Drăghiciu - medic: Fetiţa de 14 ani adusă pentru evaluare în cursul dimineţii după o cădere de la aproximativ 10 metri este cu fractură de coloană vertebrală şi a fost transferată la clinica neurochirurgie taie, dar conştientă şi stabilă hemodinamic şi respirator.

Poliţiştii au ridicat imaginile de pe camerele de supraveghere din clasă şi urmează să decidă daca fetiţa a alunecat, sau s-a aruncat intenţionat pe geamul liceului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Ultimele minute înainte ca eleva de 14 ani din Cluj să se arunce de la etajul 3 al liceului, surprinse de camere. Fata ar fi vorbit la telefon cu mama ei