Antena Meniu Search
x

Video Un afterschool din Bucureşti, care se lăuda că e la standarde europene, închis de ANPC. Dezastrul găsit de inspectori în bucătarie

Un afterschool în care niște părinți din București plăteau mii de lei în fiecare lună, pentru a-i ține pe copii într-un loc curat și sigur s-a dovedit a fi complet neigienic și chiar periculos pentru cei mici. Inspectorii ANPC au închis centrul, după ce și-au dat seama că școlarii stăteau înconjurați de rugină, mizerie și primeau mâncare expirată. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 18.01.2023, 20:34

Vezi și

Mizerie, dezordine și nepăsare. Asta au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorului într-un centru afterschool destinat celor mici. Cel care i-a sesizat pe reprezentanții ANPC a fost chiar un părinte, care a observat neregulile centrului educațional, când a venit să își ia copilul. Imaginile primite i-au convins pe inspectori să "descindă" încă de la primele ore ale dimineții.

Ce amenzi au dat inspectorii ANPC

Bogdan Dinu, reporter Observator: Pentru igrasie, rugină şi mâncare stricată, expirată sau chiar cu mucegai, părinţii plătesc la acest after-school, între 1.450 şi 2.000 de lei lunar. După verificările făcute, inspectorii ANPC au dispus oprirea temporară a activităţii acestei unităţi şi au dat amenzi de 22.000 de lei.

Pentru a putea să funcționeze din nou, conducerea afterschool-ului trebuie să remedieze problema. Conducerea ANPC crede că procesul de curățenie va dura o vreme, mai ales că reprezentanții centrului nu consideră că există vreo problemă.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Sunt reale acuzaţiile, mâncarea expirată, stricată?

Reprezentant after-school: Nu, nu-i adevărat nimic. Nu am ce discuta.

Problemele de igienă în astfel de centre educaționale sunt tot mai întâlnite, spun comisarii ANPC.

Horia Constantinescu, ANPC: Pare că nu au nici noțiuni de bun simț creștin. Lucrurile sunt greu de imaginat. A pune pe masa celor mici...

Pe lângă închiderea temporară a unității și amendă, inspectorii ANPC au cerut ca situația să fie cercetată și din punct de vedere penal.

Horia Constantinescu, ANPC: Am apelat inclusiv la organele de poliţie pentru a fi încadrată la punere în pericol cu bună ştiinţă a sănătăţii, pentru că, ştim cu toţii metabolismul copiilor este mult mai sensibil şi există riscuri de zeci de ori mai mari.

Centrul afterschool este acum cercetat și de agenții de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Poliției Capitalei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Un afterschool din Bucureşti, care se lăuda că e la standarde europene, închis de ANPC. Dezastrul găsit de inspectori în bucătarie