Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Un autocar cu 32 de români s-a răsturnat în Slovenia. Trei morţi şi patru răniţi

Trei români au murit şi alţi patru au fost transportaţi de urgenţă al spital, după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat pe o autostradă din Slovenia. Tragedia a avut loc în această dimineaţă, la ora cinci, în apropiere de orașul Maribor. La bord erau 32 de cetăţeni români, care mergeau spre Italia în momentul în care autocarul a ieşit în decor. Nu este clar ce a dus la producerea tragediei. Ancheta este în curs în Slovenia.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 03.02.2023 , 18:08

"Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Ljubljana, Republica Slovenia, a fost notificată de către autorităţile locale cu privire la producerea unui accident rutier la data 3 februarie 2023, pe autostrada A1, între localităţile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetăţeni români spre Italia. Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgenţă, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate, precum şi cu privire la circumstanţele producerii accidentului. Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la faţa locului pentru a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români implicaţi în accident", a transmis MAE.

Trei români morți în accidentul de autocar produs în Slovenia

Potrivit datelor preliminare disponibile, în urma accidentului, trei cetăţeni români au decedat, iar alţi patru au fost transportaţi de urgenţă la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate. De asemenea, ceilalţi 25 de pasageri se află într-o locaţie a Agenţiei Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziţie băuturi calde şi alimente, urmând să fie preluaţi de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei, precizează MAE. 

Articolul continuă după reclamă

MAE informează că, anterior notificării, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă în legătura cu acest accident. Ancheta autorităţilor slovene cu privire la acest accident este în desfăşurare.

Pe acelaşi subiect

Ambasada României la Ljubljana continuă dialogul cu autorităţile locale privind evoluţia stării de sănătate a răniţilor, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, precum şi sprijin în procedura de repatriere a trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces.

MAE precizează că cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României în Republica Slovenia: +386 40980068.

Accident cu trei morți în Slovenia. Autocarul era înmatriculat în Brașov

Din primele informații, accidentul din Slovenia s-a produs în jurul orei 5:00, în apropierea orașului Murska Sobota, a transmis poliția slovenă. Pe fotografiile făcute la fața locului se pot observa urmele roților, semn că șoferul a scăpat controlul volanului, iar autocarul a derapat în afara carosabilului, trecând prin parapete.

Poliția din Slovenia a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs tragedia. Cauza accidentului este încă necunoscută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că legea care permite uciderea urşilor agresivi va rezolva problema atacurilor tot mai dese?
Observator » Evenimente » Un autocar cu 32 de români s-a răsturnat în Slovenia. Trei morţi şi patru răniţi