Antena Meniu Search
x

Un avion TAROM ce zbura din Timișoara în Egipt a aterizat de urgență pe Otopeni, după ce unui pilot i s-a făcut rău

Un avion Boeing 737 aparținând companiei TAROM, ce zbura pe ruta Timişoara - Hurghada (Egipt), a aterizat de urgență pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni după ce unui pilot i s-a făcut rău. Din primele informații obținute de reporterii Observator, pilotul, un bărbat în vârstă de 30 de ani, a fost preluat de un echipaj SMURD, fiind conștient și cooperant. 

de Redactia Observator

la 25.03.2023, 17:48

avion Boeing al companiei TAROM
Un avion TAROM ce zbura de la Timișoara în Egipt a aterizat de urgență pe Otopeni, după ce unui pilot i s-a făcut rău - Shutterstock (arhivă)

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Aeronava TAROM care decolase din Timișoara, cu destinația Hurghada, avea 184 de pasageri la bord. Cursa spre Egipt s-a sfârșit brusc în spațiul aerian al Bulgariei după ce unui pilot, în vârstă de 30 de ani, i s-a făcut rău în cabină. Colegul lui a preluat rapid comanda aeronavei și a cerut permisiunea de a ateriza lângă București.

Avion TAROM, aterizare de urgenţă pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni

Avionul Boeing a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni, acolo unde pilotul a fost preluat pentru îngrijiri medicale și transportat la spitalul Elias în stare bună. Bărbatul a acuzat o lipotimie, stare de leșin, iar acum i se fac investigațiile necesare. Aeronava a oprit direct pe pistă, nu la platformă, pentru ca echipajele medicale să nu mai piardă timp.

Avionul este programat să decoleze de pe Aeroportul Henri Coandă spre Hurghada la ora 18:00. 

Pe acelaşi subiect

Reacția TAROM, după aterizarea de urgență de pe Aeroportul Henri Coandă

"Compania TAROM informează că din cauza unei urgențe medicale a unuia dintre membrii echipajului de comandă, aeronava care efectua zborul RO 7673 pe ruta Timișoara-Hurghada a efectuat o aterizare de urgenţă, conform procedurilor standard în astfel de situații. Menționăm că la bord se aflau 184 de pasageri, iar siguranța acestora și a echipajului nu au fost puse în pericol nicio clipă. Aeronava a aterziat în condiţii de maximã siguranţã pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, iar pilotul a fost preluat de către o echipă medicală. Zborul RO 7673 va decola în cel mai scurt timp către Hurghada - destinația finală, estimăm ora locală 18:00. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă reamintim faptul că siguranța echipajelor și a pasagerilor TAROM a fost, este și va rămâne principalul nostru obiectiv", au transmis reprezentanții TAROM.

Știre în curs de actualizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Un avion TAROM ce zbura din Timișoara în Egipt a aterizat de urgență pe Otopeni, după ce unui pilot i s-a făcut rău