Antena Meniu Search
x

Un bărbat de 50 de ani şi-a atacat fosta iubită într-o staţie de autobuz din Iaşi. Va fi monitorizat cu o brăţară electronică

Un bărbat şi-a atacat fosta concubină într-o staţie de autobuz din Iaşi, incidentul fiind reclamat la 112 de sora victimei. Poliţiştii au emis ordin de protecţie provizoriu şi au montat o brăţară de supraveghere bărbatului, scrie news.ro.

de Redactia Observator

la 09.11.2022, 10:54

Un bărbat de 50 de ani şi-a atacat fosta iubită într-o staţie de autobuz din Iaşi
Un bărbat de 50 de ani şi-a atacat fosta iubită într-o staţie de autobuz din Iaşi - Shutterstock/Arhivă

”Ieri, 08 noiembrie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie, din cadrul I.P.J. Iaşi au fost sesizaţi prin Apel Unic de Urgenţă 112, de către o persoană, cu privire la faptul că sora sa are un conflict cu fostul concubin, într-o staţie de autobuz de pe raza mun. Iaşi”, a transmis, miercuri, IPJ Iaşi.   

Sursa citată a precizat că poliţiştii au efectuat verificări, bărbatul bănuit fiind depistat şi condus la sediul Secţiei nr. 4 Poliţie. 

”În cauză, a fost emis ordin de protecţie provizoriu împotriva bărbatului, de 50 ani asupra acestuia fiind montat un dispozitiv de supraveghere electronică. Cercetările sunt continuate de către poliţişti sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi ameninţare”, au mai transmis poliţiştii.  

Sistemul de monitorizare, funcţional de pe 1 octombrie

Sistemul informatic de monitorizare electronică a devenit funcţional, începând din 1 octombrie, în Capitală şi în judeţele Iaşi, Mureş şi Vrancea, unităţi administrativ-teritoriale în care persoanele faţă de care se emit ordine de protecţie dispuse de poliţist sau de instanţa de judecătorească ori la nivel european vor fi monitorizate prin intermediul brăţărilor electronice.  

Începând cu anul 2024 toate cele patru UAT şi judeţele Bacău, Braşov, Caraş Severin, Călăraşi, Cluj, Covasna, Giurgiu, Galaţi, Harghita, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Sălaj, Teleorman, Vaslui şi Vâlcea vor intra în acest proiect, iar din 2025 este implementată a trei etapă, care va include şi alte judeţe ale ţării.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Un bărbat de 50 de ani şi-a atacat fosta iubită într-o staţie de autobuz din Iaşi. Va fi monitorizat cu o brăţară electronică