Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Un bărbat din Bucureşti a încercat să mituiască jandarmii după ce a fost prins că vinde droguri

Un bărbat prins când vindea droguri în Bucureşti a încercat să mituiască un jandarm ca sa scape.

De Redactia Observator la 25.09.2023, 20:11
Vezi și

O patrulă a văzut un grup suspect lângă un club din Capitală, iar la percheziţii au găsit mai multe substanţe interzise la 11 persoane. Un tânăr i-a oferit unui jandarm trei mii de lei, dar a fost arestat pentru 30 de zile. Anchetatorii spun că este cercetat în mai multe dosare penale.

11 persoane, prinse de jandarmi cu substanţe interzise

Unsprezece persoane au fost prinse de jandarmii din Bucureşti cu substanţe interzice, în zona unui club din Sectorul 4. Dintre acestea, un bărbat de 30 de ani, care avea deja dosare pentru fapte similare, iar acum fusese prins că avea de vânzare ketamină, a fost reţinut după ce a încercat să le dea mită 250 de euro şi 1.730 de lei jandarmilor. Potrivit Jandarmeriei Bucureşti, jandarmii aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona centrală a Capitalei - Sector 4 au observat, în apropierea unui club cu muzică electronică, mai multe persoane care manifestau un comportament asemănător persoanelor consumatoare de substanţe interzise şi care au încercat să se eschiveze pentru a evita contactul.

”În urma acţiunii desfăşurate şi a controalelor corporale efectuate, asupra a 11 persoane au fost găsite mai multe tipuri de substanţe interzise. Persoanelor în cauză (3 femei şi 8 bărbaţi), cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, le-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu modificările şi completările ulterioare”, a arătat, luni, sursa citată.

Din cele 11 persoane, un bărbat, în vârstă de 30 de ani, având şi alte dosare pe rol pentru fapte similare, a încercat să ofere suma de 250 de euro şi 1.730 de lei agenţilor constatatori, dacă trec cu vederea faptele. ”Astfel, s-a procedat la sesizarea organelor competente, la faţa locului făcându-şi apariţia lucrătorii DGA şi BCCO, unde a fost realizat flagrantul pentru fapta de dare de mită, în conformitate cu prevederile art. 290 Cod Penal şi deţinere de substanţe interzise, în conformitate cu prevederile Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri”, a menţionat Jandarmeria.

Ulterior, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului, pentru trafic de droguri de risc şi dare de mită. Potrivit DIICOT, când a fost prins de jandarmi el avea o cantitate de drog de risc (ketamină), în vederea comercializării. Luni a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. Activităţile judiciare au fost realizate cu sprijinul B.C.C.O. Bucureşti.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Un bărbat din Bucureşti a încercat să mituiască jandarmii după ce a fost prins că vinde droguri