Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Buzău, reţinut după ce a promis că repară două maşini, dar nu le-a mai înapoiat proprietarilor

Un buzoian de 36 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru înşelăciune şi abuz de încredere, după ce ar fi refuzat să înapoieze două autoturisme proprietarilor care i le încredinţase pentru a le repara. O altă persoană a cumpărat de la acesta o maşină cu defecţiuni tehnice.

de Redactia Observator

la 29.03.2023, 16:41

Un bărbat din Buzău, reţinut după ce a promis că repară două maşini, dar nu le-a mai înapoiat proprietarilor - Shutterstock

Un bărbat în vârstă de 36 de ani din comuna Poşta Câlnău, judeţul Buzău, a fost reţinut de poliţişti după ce ar fi refuzat să înapoieze două autoturisme proprietarilor care i le încredinţase pentru a le repara. O altă tânără ar fi fost înşelată după ce a cumpărat de la aceeaşi persoană o maşină cu defecţiuni tehnice.

"Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale, au efectuat o percheziţie domiciliară la imobilul unui bărbat în vârstă de 36 de ani, din Poşta Câlnău. Din cercetările efectuate de către poliţişti s-a stabilit că, în luna septembrie a anului 2022, bănuitul ar fi oferit spre vânzare şi ar fi determinat o tânără să achiziţioneze un autoturism de lux, contra sumei de 16.000 de euro, cu toate că maşina prezenta defecţiuni tehnice", informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Buzău, potrivit Agerpres.

Alte două persoane înşelate, după ce le-a promis reparaţia maşinilor

Cercetările au mai scos la iveală faptul că alte două persoane au fost înşelate, după ce li s-a promis că li se vor repara autoturismele.

"În două situaţii în care proprietarii unor maşini îi încredinţaseră autoturismele în vederea reparării, bărbatul le-a solicitat câte 1.000 de euro sub pretextul necesităţii de a cumpăra piese de schimb. Ulterior, în mod nejustificat, bănuitul ar fi refuzat restituirea maşinilor persoanelor vătămate, doi tineri, în vârstă de 28 şi 32 de ani, din Ilfov", a transmis IPJ Buzău.

În urma percheziţiilor, oamenii legii au sechestrat un autoturism şi alte înscrisuri. Totodată, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi abuz de încredere, urmând să fie prezentat procurorilor pentru a dispune arestarea preventivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Un bărbat din Buzău, reţinut după ce a promis că repară două maşini, dar nu le-a mai înapoiat proprietarilor