Antena Meniu Search
x

Video Un bărbat din Iaşi a venit cu cravata de aur la gât pentru a fi sfinţită de Bobotează. La Constanţa, 20 de tineri s-au intrecut pentru crucile din mare

Este zi de mare sărbătoare pentru credincioşii ortodocşi de pretutindeni. Boboteaza a adus în bisericile din toată ţara mii de oameni. Constănţenii au avut parte de o procesiune specială. Iar vremea frumoasă a făcut ca 20 de temerari să se întreacă pentru a prinde crucile aruncate în apele mării de IPS Teodosie. Şi vremea frumoasă a ajutat...am avut parte de cea mai calduroasă dimineață  de Boboteza din ultimii 60 de ani, cu recorduri termice la 74 stații meteo.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 06.01.2023, 17:07

Vezi și

La Constanţa, 25 de butoaie a câte 5.000 de litri de apă au fost binecuvântate de Înaltpreasfinţitul Teodosie într-o slujbă specială. Câteva dintre ele au fost urcate în trăsuri conduse de cai, boi şi măgari şi au pornit într-o procesiune pe faleza cazinoului. Anul acesta, credincioşii nu s-au mai îmbulzit pentru agheasmă, ci pentru... un dop pentru sticla cu apă sfinţită. "E foarte important sa iau aceasta apa beau in fiecare dimineata ma face sa ma simt mult mai bine", spune un credincios. "E bună pentru orice, cand te doare capul, te deoache cineva, ai copil mic pui in scaldatoare creste copilul", spune un altul.

La finalul slujbei, 20 de temerari s-au aruncat în apa mai caldă decât de obicei după cele 3 cruci aruncate de Înaltpreasfinţitul Teodosie în Portul Tomis. Una dintre ele a fost prinsă chiar de un înotător care va reprezenta România la Campionatul mondial de inot in ape inghetate. "A fost prima data cand am sarit dupa cruce si a fost un sentiment de panica pentru ca am plecat mai greu ma asteptam sa fie un start sau ceva am plecat ultimul de pe ponton", a declarat tânărul de 22 de ani care a prins crucea.

"Am avut multi tineri care au sarit in mare si ma bucur ca au nu numai curaj ci si credinta ca n-au sarit pentru ceva care sa le foloseasca in cele materiale ci sa ia o cruce care e semnul biruintei al bucuriei si al credintei", a declarat ÎPS Teodosie. La Iaşi, oamenii s-au înghesuit ca să ajungă sub ploaia de agheasmă. Arhiepiscopul Dunării de jos a îndemnat însă la cumpătare. Şi aici, au existat câţiva doritori să sară în apele Dunării să prindă crucea. Unul dintre ei, chiar un fost militar. Am avut parte de cea mai calduroasă dimineață de Boboteza din ultimii 60 de ani cu recorduri termice la 74 stații meteo. Vântul intens a făcut ca temperaturile resimţite să fie mai scăzute, mai ales la munte. Cel mai cald a fost în sud-vestul Olteniei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Un bărbat din Iaşi a venit cu cravata de aur la gât pentru a fi sfinţită de Bobotează. La Constanţa, 20 de tineri s-au intrecut pentru crucile din mare