Antena Meniu Search
x

Un bătrân rănit grav și pagube uriașe, după o explozie produsă la un bloc din Galați. Video

O explozie puternică a distrus un bloc din centrul Galaţiului. Un bărbat a fost aruncat din apartament de suflul deflagraţiei la câţiva metri de imobil şi a fost rănit grav. Locatarii au fost evacuaţi, pentru că structura clădirii nu mai este sigură. Cauza tragediei - o scurgere de gaze.

de Adrian Obreja

la 29.10.2020, 20:26

Vezi și
  • Explozia s-ar fi produs din cauza unei acumulări de gaze.
  • Blocul în care s-a produs explozia nu mai poate fi locuit pentru cel puțin o lună.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Explozia a avut loc la primele ore ale dimineţii, când cei mai mulţi locatari nu apucaseră să plece de acasă. Deflagraţia, care a avut loc la demisol, a fost atât de puternică încât a rupt zidurile mai multor apartamente. Proprietarul, un bătrân de 89 de ani, a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost aruncat afară din locuinţă de suflul exploziei. Alţi patru locatari au suferit răni uşoare, dar nu au avut nevoie de internare.

Ionuţ Băneşanu, UPU Spitalul Judeţean Galaţi: Prezenta un politraumatism în urma exploziei respective, cu arsuri de 60% suprafață corporală.

Zguduiţi serios, oamenii au crezut mai întâi că a fost un cutremur puternic.

Clădirile învecinate au rămas fără geamuri şi zeci de maşini au fost distruse.

Imobilul de patru etaje a fost avariat grav.

Eugen Chiriţă purtător de cuvânt ISU Galaţi: Cel puţin apartamentul unde s-a produs deflagraţia este devastat. Elementele de structură, tavanul apartamentului şi celelalte obiecte de mobilier sunt distruse aproape în totalitate.

Eugen Hristache, prefectul de Galaţi: Avem deteriorate un număr de circa 40 de apartamente.

Pe o rază de 50 de metri în jurul blocului în care a avut loc explozia, totul arată ca după război. 60 de apartamente din alte imobile au stricăciuni.

Totul a pornit de la o acumulare de gaze la centrala termică a apartamentului de la demisol.

Specialiştii de la Inspectorarul de Stat în Construcţii verifică acum structura de rezistenţă. E clar însă că nu se mai poate locui în imobil, aşa că toţi cei 50 de locatari au fost mutaţi în apartamente puse la dispoziţie de Primărie. Nu vor putea reveni în casele lor cel puţin o lună.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Un bătrân rănit grav și pagube uriașe, după o explozie produsă la un bloc din Galați. Video