Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un bloc din Ploiești, debranșat de la sistemul de termoficare, deși nu toți locatarii au centrale de apartament. Bătrâni au rămas în frig în pragul iernii

În pragul iernii, când cei mai mulţi au pornit deja centralele, mai multe familii din Ploieşti au fost debranşate de la sistemul de termoficare. Bătrâni, şi fără un venit considerabil, oamenii s-au trezit fără apă caldă şi căldură, chiar în aceste zile când temperaturile au scăzut drastic. Decizia a fost luată de administraţie, împreună cu majoritatea locatarilor, care au deja montate centrale de apartament. 

de Cristi Georgescu

la 18.10.2024 , 08:40

"Da, am rămas fără sursă de căldură, da. S-au hotărât administratorul blocului cu preşedintele, toată lumea are centrală, nu vrea să mai facă contract cu Termo şi s-a tăiat legătura", a declarat Elena Petrenco, proprietară.

Cel puţin trei familii din blocul de pe Aleea Găgeni din Ploieşti sunt în aceeaşi situaţie. Rămaşi ultimii care nu şi-au motat centrală de apartament, acum, în pragul iernii oamenii au rămas fără apă caldă şi căldură.

Au rămas în frig în pragul iernii 

Vezi și

"Am o mie opt sute pensie, sunt pensionară, ce să fac? Nu îi interesează, unor vecini le-am dat acordul, semnătură, să îşi bage gaze. Vedeţi cum este? Pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti. Dacă aveam posibilitate nu ajungeam în situaţia asta, nu, dar nu am posibilitate", a mai spus proprietara.

"Mama are 94 de ani şi e în aceeaşi situaţie şi a trebuit să plătească pentru rebranşare", spune o persoană.

Situaţia este cu atât mai grea încât mercurul din termometre tot continuă să scadă.

"Unii nu au bani să îşi pună centrală. Nu am fost de acord cu aşa ceva. Fiecare după posibilităţi", a declarat Victoria Radu, locatar cu centrală.

Contactat de jurnalişti, directorul companiei de termoficare din Ploieşti spune că a aflat din presă de situaţia prin care trec oamenii şi le promite că nu vor petrece iarna în frig.

"Este absolut ilegal să debranşezi un bloc întreg, atâta timp cât în blocul respectiv mai sunt familii care sunt racordate la sistemul centralizat. O să trimitem echipe acolo, să remedieze, astfel încât să poată branşa. Astfel încât de la sfârşitul lunii să beneficieze de căldură şi apă caldă", a declarat Bogdan Becheanu, director Termo Ploiești.

Situaţia prin care trec acum cele trei familii din acest bloc nu este însă una nouă. Şi în urmă cu mai mulţi ani a mai fost luată o astfel de decizie. Pentru asociaţia de proprietari întregistra pierderi, locatarii au renunţat la alimentarea cu apă caldă şi şi-au montat boilere.

Cristi Georgescu Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Evenimente » Un bloc din Ploiești, debranșat de la sistemul de termoficare, deși nu toți locatarii au centrale de apartament. Bătrâni au rămas în frig în pragul iernii