Antena Meniu Search
x

Video Un bolnav de cancer a murit pentru că nu i-a dat la timp mită doctoriţei Anca Dumitrovici. Medicul i-a cerut şpagă dublă unui pacient cu două forme ale bolii

Ies la iveală detalii şocante în cazul dosarului medicului care cerea bani pentru tratament bolnavilor de cancer. Un pacient a murit pentru că nu a dat mită la timp şi a fost amânat, iar unui alt pacient i-a atras atenţia că suferă de două forme de cancer şi i-a cerut să dubleze suma. Apoi i-a mulţumit. Doar cinci zile a stat Şefa secţiei de Oncologie a Spitalului din Suceava în arest preventiv. Astăzi, judecătorii au trimis-o în arest la domiciliu pentru următoarele 25 de zile. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 25.01.2023, 19:38

Vezi și

Primul denunţ a fost înregistrat în martie anul trecut. Şefa secţiei de Oncologie a Spitalului din Suceava i-a prescris tratamentul pacientului abia după ce a primit o "atenţie". Patru luni mai târziu, un alt bolnav de cancer a reclamat faptul că medicul nu-i prescrie tratamentul salvator. 

"Doctoriţa chema pacientul la cabinet, dar a amânat începerea tratamentului din decembrie 2021 până în martie 2022."

Disperat, bărbatul i-ar fi promis doctoriţei că face un împrumut şi îi aduce banii. Imediat, a primit formularul de consimţământ pentru administrarea tratamentului, iar medicamentul comandat a venit în două săptămâni. Prea târziu însă: pacientul murise deja.

Majoritatea faptelor de care este acuzată doctoriţa s-ar fi petrecut chiar în cabinetul medical. Acolo, pacienţii ar fi venit cu plicuri sau cu diverse sume de bani pe care le puneau pe birou. Ea le acoperea imediat cu documente medicale, iar mai apoi le punea în sertar ca la sfârşitul programului să îşi ia atât banii, cât şi plicurile şi să plece cu ele acasă. 

Pe acelaşi subiect

Pacienţii erau trataţi după acelaşi tipar. Dacă nu dădeau bani, erau amânaţi şi purtaţi pe drumuri.

Alin Victor, aparţinător: A constat într-o singură întrebare. Unde te doare? Aici. Îţi dau o pastilă, lasă că îţi trece. În ultimă lună s-a agravat, a început să nu mai mânânce. Tata e internat pe paliative.

Două forme de cancer, mită dublă pentru medicul Anca Dumitrovici

Culmea cinismului, doctorul Anca Dumitrovici i-a cerut unui bolnav mită dublă. Motivul? Suferea de două tipuri de cancer, aşa că medicul i-a atras atenţia că şpaga de 50 de lei nu e de ajuns. În doar o săptămână, femeia a luat şpagă de la 62 de bolnavi de cancer. 

Potrivit unor surse din anchetă, într-o singură zi, ar fi primit în mai puţin de 5 ore de la 10 pacienţi diferite sume de bani, dar şi mai multe plicuri. De asemenea, mulţi veneau la ea şi cu diverse cadouri. Toate acestea s-ar fi repetat în fiecare zi în care s-a aflat sub supravegherea anchetatorilor. 

Vasile Barbu, Asociaţia Bolnavilor de Cancer: Este un gest incalificabil. Nu poţi să te pretezi şi să iei aşa ceva de la astfel de pacienţi. Pacientul nu mai trebuie să ofere unui medic decât recunoştinţă, respect, atât este nevoie. 

Şefa secţiei de Oncologie a stat în arest preventiv doar 5 zile. Judecătorii au decis astăzi să-şi petreacă următoarele 25 de zile în arest la domiciliu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Un bolnav de cancer a murit pentru că nu i-a dat la timp mită doctoriţei Anca Dumitrovici. Medicul i-a cerut şpagă dublă unui pacient cu două forme ale bolii