Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un cioban a înjunghiat doi fraţi la Fălticeni. Unul dintre ei, de numai 15 ani, a murit pe loc. Ieri, instanţa i-a redus pedeapsa la jumătate

Ciobanul de 78 de ani care a ucis un băiat de 15 ani pe o stradă din Fălticeni va sta aproape opt ani în pușcărie. Pedeapsa primită de Vasile Dochiţa este la aproape jumătate faţă de cea pronunţată de prima instanţă, Tribunalul Suceava, care îl condamnase la 14 ani de închisoare.

de Redactia Observator

la 15.11.2018 , 08:35

Vasile Dochiţa, condamnat Un cioban a înjunghiat doi fraţi la Fălticeni. Unul dintre ei, de numai 15 ani, a murit pe loc. Ieri, instanţa i-a fost redus pedeapsa la jumătate - monitorulsv.ro

Ciobanul de 78 de ani care în 2016 a ucis un băiat de 15 ani pe o stradă din Fălticeni va sta aproape opt ani în pușcărie. Pedeapsa primită de Vasile Dochiţa este la aproape jumătate faţă de cea pronunţată de prima instanţă, Tribunalul Suceava, care îl condamnase la 14 ani de închisoare.

La Curtea de Apel Suceava, apelul bătrânului a fost admis, iar pentru infracţiunea de omor a primit 6 ani şi 8 luni în loc de 12 ani, în timp ce pentru tentativă de omor a primit 3 ani şi 4 luni, în loc de 6 ani. În consecinţă, Vasile Dochiţa va avea de executat 7 ani, 9 luni şi 10 zile închisoare şi a fost obligat să urmeze un tratament pentru însănătoşire.

Atacul bărbatului s-a petrecut în cursul anului 2016, şi a vizat doi fraţi, unul în vârstă de 15 ani şi celălalt de 17 ani. Cei doi au fost înjunghiaţi, iar primul dintre fraţi a murit, în timp ce al doilea a ajuns la spital în stare gravă.

Articolul continuă după reclamă

Bîrbatul, care atunci avea 76 de ani, era cioban la o stână din apropiere de Fălticeni. El a fost reţinut pentru omor. 

Filmul omorului din Fălticeni

Din anchetă, rezultă că pe 24 septembrie 2016, în jurul orei 20.30, Vasile Dochiţa se deplasa pe strada Pleşeşti Gane, spre satul Petia, mergând înspre stâna la care lucra. Cei doi minori ieşiseră din casă desculţi, pentru a cumpăra un suc de la un magazin.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, care a coordonat ancheta în acest caz prin procurorul criminalist de caz, a transmis la vremea respectivă că bătrânul a scos un cuţit tip briceag cu care a exercitat, cu intenţie, acte de violenţă grave şi repetate asupra celor doi fraţi.

„Inculpatul Dochiţa Vasile le-a aplicat celor doi minori lovituri cu obiectul menţionat în zone vitale ale corpului, cauzându-le leziuni grave, care în scurt timp au condus la decesul minorului în vârstă de 15 ani şi la vătămarea corporală gravă a fratelui său, în vârstă de 17 ani”, au explicat procurorii.

Imediat, bătrânul a dispărut din zonă, astfel că primii martori oculari i-au găsit la faţa locului doar pe cei doi fraţi. În primă fază, anchetatorii au crezut chiar că agresiunea s-a petrecut între fraţi, fără a mai fi cineva de faţă.

Elementele foarte puţine de la început au făcut ancheta foarte grea.

„Identificarea autorului a fost posibilă datorită investigaţiilor minuţioase derulate în teren încă de la momentul sesizării faptei, de către o echipă complexă de cercetare formată din lucrători operativi din cadrul IPJ Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava”, au transmis procurorii într-un comunicat de presă, citat de monitorulsv.ro.

Nicuşor Gherasim, fratele mai mare al celor doi fraţi înjunghiaţi, a declarat: „La câtă durere a provocat familiei şi la ce a făcut, atâta îmi doresc, să înfunde puşcărie şi să treacă prin momentele prin care trecem noi acum. Sperăm să se facă dreptate, e de strigat la cer ce a făcut acest individ”.

Vasile Dochiţa s-a justificat la vremea respectivă şi a spus că nu a făcut altceva decât să se apere: „Mi-au cerut parale şi ţigări, au sărit la mine...”.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » Un cioban a înjunghiat doi fraţi la Fălticeni. Unul dintre ei, de numai 15 ani, a murit pe loc. Ieri, instanţa i-a redus pedeapsa la jumătate