Antena Meniu Search
x

Video Un criminal periculos a vrut să îi răpească fiul procurorului care îl ancheta. Colegii de celulă l-au "turnat" pentru pedepse mai mici

Unul dintre cei mai nemiloşi criminali ai României a încercat să scape de închisoare comandând răpirea copilului procurorului care îl ancheta. Înainte să fie condamnat pe viaţă pentru că a împuşcat un hacker, le-a cerut colegilor de celulă să-i găsească pe cineva care să facă acest lucru. Planul i-a fost însă dejucat. 

de Redactia Observator

la 17.10.2023, 19:52

Vezi și

Ştefan Achim a fost condamnat în vara acestui an la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui tânăr din Bacău. Însă până să-şi primească sentinţa a încercat în toate felurile să scape. 

Bogdan Dinu, reporter Observator: Ştefan Achim le-ar fi cerut colegilor de celulă să găsească pe cineva care să îl răpească pe fiul procurorului care l-a trimis în judecată pentru omor, în schimbul 30 de mii de euro. Înţelegerea lor a picat. În loc să îl ajute, indivizii l-au denunţat pentru a obţine pedepse mai mici. 

De ce l-a ucis pe tânărul de 21 de ani

Bărbatul spera că va putea forţa magistratul să ceară o sentinţă cât mai mică judecătorilor. Ştefan Achim, în vârstă de 49 de ani este acum închis în penitenciarul de maximă siguranţă din Giurgiu pentru omor. În martie 2020, a pus-o pe iubita să caute un hacker care să-l ajute să controleze de la distanţă telefoanele mobile. Tânăra l-a găsit pe Iulian Oancea, un băiat de 21 de ani care fusese închis într-un centru de minori pentru fraude informatice.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Băiatul i-a promis că îi poate crea un soft pentru 500 de euro. În realitate, a înșelat-o iar imediat a venit răzbunarea. Pe 9 martie 2020, Achim l-a urmărit până acasă şi l-a împuşcat cu 4 focuri de armă.

Imediat după crimă a fugit în Franța, o ţară pe care o cunoştea de pe vremea în care a fost luptător în Legiunea Străină. A fost dat în urmărire internaţională şi după doar două luni a fost localizat şi arestat. În octombrie 2020 a fost extrădat în condiţii speciale. A fost legat cu lanţuri şi un brâu special pentru imobilizare însă compania aeriană ar fi refuzat să îl primească în avion. Aşa că a fost adus în România cu maşina. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Un criminal periculos a vrut să îi răpească fiul procurorului care îl ancheta. Colegii de celulă l-au "turnat" pentru pedepse mai mici