Antena Meniu Search
x

O nouă lovitură pentru fumători! Un deputat vrea să scoată pachetele de ţigări din vitrina magazinelor!

Fumătorii mai primesc o lovitură. Un deputat din comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor vrea ca din rafturile magazinelor.

Vezi și

Fumătorii mai primesc o lovitură. Un deputat din comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor vrea ca din rafturile magazinelor, din vitrinele chioşcurilor şi de la casele de marcat să dispară toate pachetele de ţigări. Aşa, spune el, adolescenţii, în special, vor fi mai puţin tentaţi să se apuce de fumat. Proiectul vine la mai puţin de o lună de când în aceeaşi comisie a mai trecut un amendament prin care se interzice fumatul în maşini dacă pasageri sunt copii sau gravide.

Nu e liceu din Bucureşti pe la colţurile căruia să nu vezi elevi pufăind din ţigări, la pauză. Şi nu e chioşc prin preajma şcolilor care să nu afişeze, la vedere, întregul sortiment de ţigări aflat la vânzare. Elevii recunosc că s-au lăsat tentaţi şi au încercat.

Deputatul Costel Lupaşcu spune că tocmai aceste situaţii l-au determinat să încerce o modificare a legii. 

Costel Lupaşcu, deputat Comisia de Sănătate: <<Copiii noștri îi văd pe adulți că fumează și consideră că este un comportament dezirabil. Apoi văd pachetul de țigări în vitrină și în galantare. Simpla interdicție a vânzării acestor produse nu rezolvă în niciun fel problema. Dimpotrivă, curiozitatea este accentuată de mecanismul psihologic al „fructului oprit", iar copiii vor găsi alte căi prin a-și procura aceste produse.>>

in 8,34 dacă iniţiativa legislativă va trece de Parlament atunci, locul pachetelor de ţigări aflate acum la vedere va fi luat de o listă pe care va fi trecut doar producătorul de tutun. 

Ar fi o iniţiativă bună, spun părinţii, care cred că aşa ar fi mai puţine şanse ca, în pauză, copiii lor să îşi cumpere un pachet de ţigări de la magazin, în loc de o pungă cu biscuiţi.  

Deja deputatul are proiectul de lege pregătit şi depus la Camera Deputaţilor şi speră ca în cel mai scurt timp să ajungă să îl şi voteze.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » O nouă lovitură pentru fumători! Un deputat vrea să scoată pachetele de ţigări din vitrina magazinelor!