Antena Meniu Search
x

Un doctor din Sibiu și-a rugat prietenul fără nicio pregătire medicală să-i țină locul la cabinet, timp de o zi

Un fals medic de familie a fost prins de poliţişti că profesa într-o comună din judeţul Sibiu. Ar fi consultat inclusiv un copil în vârstă de un an. Bărbatul, care are 36 de ani, ar fi oferit recomandări medicale unui număr de 15 pacienţi, într-o singură zi. Şi le-a dat şi reţete compensate!

de Redactia Observator

la 22.02.2022, 13:23

Vezi și

Polițiștii din Sibiu au reținut, luni, un sibian în vârstă de 36 de ani, cercetat pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv acces ilegal la un sistem informatic. Omul a pretins că a pretins că este medic, a consultat mai mulți pacienți, inclusiv un copil de 1 an și 3 luni și a eliberat inclusiv rețete și bilete de trimitere.

Verificările polițiștilor au scos la iveală faptul că, pe 5 iulie 2021, sibianul s-ar fi prezentat la un cabinet de medicină de familie din localitatea Nocrich unde, cu încuviințarea medicului titular, ar fi oferit consultații unui număr de 15 persoane și ar fi eliberat ulterior două bilete de trimitere, precum și 20 de rețete medicale compensate integral sau parțial.

Un copil de nici 2 anișori, printre pacienții consultați de medicul fals

Printre pacienții tratați de pretinsul medic se numără adulți și copii, inclusiv un copil în vârstă de 1 an și 3 luni. Cercetările au scos la iveală și faptul că, folosind user-ul și parola furnizate de medicul real, bărbatul ar fi introdus date în aplicația informatică ce este conectată la sistemul de asigurări de sănătate pentru decontarea serviciilor prestate, sume decontate ulterior.

Marți, bărbatul va fi prezentat instanței.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Un doctor din Sibiu și-a rugat prietenul fără nicio pregătire medicală să-i țină locul la cabinet, timp de o zi