Antena Meniu Search
x

Video Un dosar sec, plin cu hârtii, acoperă trauma fetiței de 11 ani din Suceava, bătută și înfometată de cei care o aveau în grijă

Chinul unui copil se acoperă cu hârtii. Așa arată situaţia fetei de 11 ani, torturată de familia la care a ajuns în plasament. Nimeni nu s-a interesat de soarta ei cu adevărat în ciuda semnelor de abuz şi a vânătăilor. Soții care o îngrijeau recunosc că au maltrat-o, dar arată cu degetul către Protecţia Copilului şi diriginta fetei.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 29.06.2021, 20:24

Vezi și

”Da, i-am dat niște curele. Am cedat din cauza minciunilor. Prea multe minciuni. Nu știu cum mă pot apăra. Noi acum suntem vinovați”.

Vinovaţi, dar fără vină în mod oficial. Deşi părinţii de împrumut ai fetei maltratate recunosc că au bătut-o, un dosar sec, plin cu hârtii, îi acoperă legal pe toți cei implicați în acest caz.

Soții care o aveau în grijă spun că nu au primit ajutor de la Protecția Copilului

Practic, nimeni de la școală, vecini sau specialiști de la Protecția Copilului nu şi-au dat seama că fata are nevoie de ajutor. Deşi umbla vânătă pe mâini şi semnele abuzului erau evidente.

Pe acelaşi subiect

Tatăl de împrumut: ”Am ajuns la limită. Am cerut ajutorul și la Protecție, și la școală. Nimic!”

Cei de la Protecția Copilului au altă variantă.

Nicoleta Daneliuc, reprezentant DGASPC Suceava: ”Ei n-au mai venit, telefonic au spus că fata a avut probleme de acomodare, dar că acum nu mai sunt probleme. În aprilie au fost colegii mei acasă, în vizită, în vacanță, credeau că găsesc copilul acasă, nu erau acasă”.

Raportul psihologului nu a scos la iveală niciun abuz

În teorie, totul era perfect. Nici măcar raportul psihologului din toamna anului trecut n-a scos la iveală vreun abuz.

Nicoleta Daneliuc, reprezentant DGASPC Suceava: ”Caracterizarea de la școală din luna mai e una foarte bună. Copil vesel, care învață bine, părinții au grijă de ea, sunt prezenți la școală”. 

Vina e aruncată la şcoală, de unde au primit un raport pozitiv.

Nicoleta Daneliuc, reprezentant DGASPC Suceava: ”Poate să-și dea seama dacă e un abuz îndelungat sau recent”.

Soarta fetiței de 11 ani, încă incertă

Diriginta copilei spune că nu era treaba ei să facă evaluări psihologice.

Adriana Huianu, dirigintă: ”Ca specialist mi-aș fi pus întrebarea, oare e așa cum zice copilul, oare e așa cum zice familia”.

Alina Onuţi, vecină: ”Nu au suflet, nu au suflet absolut deloc”.

Între explicaţii şi justificări, e soarta unui copil de 11 ani, bătut crunt şi traumatizat în mod repetat. Acum, părinţii de împrumut o vor înapoi. Însă acest lucru este imposibil. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru violență în familie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Un dosar sec, plin cu hârtii, acoperă trauma fetiței de 11 ani din Suceava, bătută și înfometată de cei care o aveau în grijă