Meniu
Search
x

Video Mama din Cernavodă care și-a ucis copilul de un an și 10 luni avea probleme psihice. Tatăl ceruse custodia, însă un magistrat a considerat că fetița nu este în pericol

Un judecător şi Protecţia Copilului au pe conştiinţă moartea unui copil. O fetiţă de un an şi zece luni din Cernavodă a fost ucisă de mama ei, o tânăra cu probleme psihice. Tatăl ceruse în instanţă să-i fie încredinţat copilul, dar un magistrat a decis să rămână la mamă. Şi Protecţia Copilului o supraveghea pe tânără, dar nu a considerat că este un pericol. Vecinii chemau des poliţia că face scandal şi-şi bate copilul.

De Andreea Milea la 29.06.2021, 19:31
Vezi și

Nimeni nu ştie ce a fost în mintea tinerei care şi-a ucis copilul fără vină. Azi, bunica a alertat poliţia pentru că fiica ei nu răspundea la telefon. Când au intrat poliţiştii în apartament şi au întrebat-o de copil, tânăra de 29 de ani a luat-o la fugă.

Andreea Milea, reporter Observator: ”Mama şi copilul locuiau în apartamentul din spatele meu. Fetiţa nu a mai fost văzută de vinerea trecută, tocmai de aceea, anchetatorii bănuiesc că a murit în urmă cu mai bine de patru zile, dat fiind faptul că trupul găsit era în stare avansată de degradare”.

Vecinii spun că tânăra mamă țipa des la copilul ei

Tânăra mamă are probleme psihice pentru care, teoretic, urmează tratament. Vecinii spun că o auzeau des urlând la copil şi chemau poliţia.

Pe acelaşi subiect

Vecină: ”O drăcuia, o înjura îi zicea de toate că din cauza ei, ea e chinuită. Ţipa, arunca cratiţe, oale pe jos şi ţipa, plângea tare, urla”.

Moartea copilului scoate la iveală modul în care autorităţile gestioneaz astfel de cazuri.

Tatăl fetiţei a cerut în instanţă să-i fie încredinţată fata. Deşi ştiau că femeia are probleme de comportament diagnosticate, instanţa a decis în urmă cu două luni să lase copilul la mamă. ”A dat-o în judecată că a vrut să îi ia copilul şi l-a injungiat și pe el, a bagat cuțitul în el adică era cu probleme”. ”Nu trebuia să-i încredinţeze un copil unei persoane cu probleme”, spune o altă apropiată a familiei.

Protecţia Copilului "monitoriza" cazul de la începutul anului trecut

Atunci, au primit o sesiziare de la bunica din partea tatălui care spunea că mama nu poate îngriji copilul din cauza problemelor mentale. Asistenţii au mers în vizită la mamă. Şi au crezut-o pe cuvânt.

Simona Constantinescu, director executiv Direcția pentru Protecția Copilului: ”De fiecare dată s-a constat că mama îşi administra tratamentul, iar copilul era îngrijit corespunzător, fiindu-i asigurate condiţii bune de trai”.

Jeni Chiriac, psiholog: ”Pot apărea probleme legate de acceptarea tratamentului, urmarea tratamentului şi în astfel de situaţii pot să apară probleme colaterale”.

Poliţiştii au reţinut-o pe femeie. Au încercat să o audieze, dar aceasta refuză să spună ceva.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Mama din Cernavodă care și-a ucis copilul de un an și 10 luni avea probleme psihice. Tatăl ceruse custodia, însă un magistrat a considerat că fetița nu este în pericol