Antena Meniu Search
x

Video Un inginer din Gorj a umflat facturile la apă ca să îşi atingă targetul. Directorul firmei l-a sancţionat mutându-l de la "apă" la "canal"

Un scandal de proporţii a izbucnit la o societate care alimentează cu apă judeţul Gorj. Un inginer din cadrul operatorului de apă şi canalizare a fost prins în timp ce le cerea angajaţilor să "umfle" consumurile la apometre. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 20.08.2021, 15:50

Vezi și

Bărbatul spunea că are nevoie de bani în plus, iar consumatorii mari - precum instituţiile sau firmele - nici nu vor observa diferenţa de preţ. 

Alin Stan, reporter Observator: Un inginer din cadrul ApaRegio Gorj S.A., societate care asigură serviciile de apă şi canalizare în mare parte a judeţului Gorj, i-ar fi rugat pe colegii săi să umfle consumurile la apă.

Printre cei vizaţi au fost atât consumatorii casnici, cât şi instituţiile publice, cum ar fi Primăria din Târgu Jiu, Consiliul Judeţean sau şcolile.

Patronul firmei ştia despre practica angajatului

Pe acelaşi subiect

Conform unor înregistrări apărute în spaţiul public, bărbatul se aude cum le spune oamenilor că "ar avea nevoie de un target de 400.000 de metri cubi". Un astfel de target nu se putea atinge decât dacă facturile oamenilor erau umflate, poate chiar cu un preţ dublu. 

Directorul instituţiei spune că ştia despre aceste înregistrări şi că sunt din anul 2019. Însă drept sancţiune l-a mutat pe angajatul său de la serviciul de apă la cel de canal.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate cum a avut loc fapta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un inginer din Gorj a umflat facturile la apă ca să îşi atingă targetul. Directorul firmei l-a sancţionat mutându-l de la "apă" la "canal"