Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un investitor a îngrădit ilegal o porţiune din faleza Dunării şi a interzis accesul pescarilor. Oamenii sunt revoltaţi: "Nu e normal"

A fost scandal la Galaţi, după ce un investitor privat a îngrădit o porţiune din faleza inferioară a Dunării, unde se află şi o sculptură metalică ridicată în anul 1976. În loc să explice de ce păzeşte locul împrejmuit, paznicul terenului a interzis total accesul. Poliţiştii locali au decis, într-un final, că lucrarea de îngrădire este ilegală şi trebuie demolată. 

de Redactia Observator

la 23.07.2024 , 07:47

Lucrarea se numeşte Capriciile ielelor şi este o sculptură din metal ridicată în anul 1976, într-o tabără internaţională, de către artistul Elod Kocsis. Este una dintre zecile de monumente metalice care au rămas de atunci pe toată faleza. Acum, spaţiul verde din jurul sculpturii este împrejmuit şi păzit.

Iar asta a adus şi revolta gălăţenilor. "Nu e normal. Ar trebui desfiinţată aia. Gardul vreau să zic. Şi mai e un aspect. Eu sunt pescar. Nu pot să am acces acolo dacă vreau să mă duc să pescuiesc"/ "O să ia toată faleza, o să cumpere toată faleza. Tot aşa, câte o bucată, câte o bucată, câte o bucată... şi o să cumpere tot că nu ştiu a cui este, a cui e terenul ăsta", se plâng localnicii.

Cât va fi amendat investitorul

Vezi și

Abia după apariţia cazului pe reţele de socializare, au început şi anchetele. "Terenul este parţial în proprietatea publică a Statului Român, în speţă concesionat de către APDM şi parţial în proprietatea publică a municipiului Galaţi", explică Ovidiu Matache, purtător de cuvânt Primăria Galaţi.

Poliţia locală a municipiului a stabilit că operatorul economic căruia îi aparţine pontonul de la mal a împrejmuit ilegal atât spaţiul verde, cât şi sculptura metalică. Amenda pentru construcții ilegale pe domeniul public este între 1.000 și 100.000 de lei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Un investitor a îngrădit ilegal o porţiune din faleza Dunării şi a interzis accesul pescarilor. Oamenii sunt revoltaţi: "Nu e normal"