Antena Meniu Search
x

Video Un marfar din Ucraina a deraiat pe o cale ferată, recent reabilitată, din Iaşi. 7 stâlpi de electricitate au fost puşi la pământ

Un tren privat de marfă cu 32 vagoane ucrainene, a deraiat ieri după amiază, între staţiile Sârca şi Podu Iloaiei, din judeţul Iaşi. 11 vagoane au sărit de pe şine, cel mai probabil, din cauza stării proaste a infrastructurii. 7 stâlpi de înaltă tensiune au fost puşi la pământ de trenul deraiat, iar circulaţia trenurilor dinspre Paşcani spre Iaşi a fost întreruptă mai bine de 4 ore. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 30.06.2022, 09:42

Vezi și

Trenul circula pe ruta Port Constanța - Cristești-Jijia. Vagoanele care au deraiat proveneau din Ucraina şi fuseseră descărcate în port. Urmau să se întoarcă în Ucraina, pentru a fi încărcate din nou cu cereale.

Clara Mihociu - reporter Observator: Mai multe vagoane au sărit complet de pe şine, se află la metri distaţă faţă de aceasta, iar atât de puternic a fost momentul în care a deraiat trenul, încât bucăţi întregi din el au rămas în urmă pe şină.

În urma deraierii celor 11 vagoane, 7 stâlpi de înaltă tensiune care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei au fost rupți. Circulaţia feroviară între Paşcani şi Iaşi a fost întreruptă ore bune.

Bogdan Cojocaru - prefect Iaşi: Din fericire, nu sunt victime. Intervenim cu ajutorul celor de la CFR cât putem de repede, în aşa fel încât să nu fie o perioadă foarte lungă afectată călătoria cu trenul la CFR călători.

Pe acelaşi subiect

Până în acest moment nu a fost stabilit motivul deraierii. 

Muncitor: Până la ora actuală n-am prins nimic, aşa deraiere de multe vagoane.

Tren deraiat la Iaşi

Reporter: Peste 35 de ani de activitate şi n-aţi mai văzut aşa ceva.

MuncitorAici nu.

Reporter: Niciodată?

Muncitor:  Niciodată.

Clara Mihociu - reporter Observator: În locul în care a deraiat trenul şina s-a îndoit, la propriu. Iar traversele s-au făsut şi ele bucăţi, s-au sfărmat aproape complet.

MuncitorE reabilitată linia. 

Reporter:  E lucrată recent?

MuncitorDa. Din iarnă s-a lucrat la dânsa, chiar pasajul ăsta.

Accidentul are loc la doar câteva zile după ce ministrul german de Externe a promis sprijin României și Poloniei pentru modernizarea și adaptarea căilor ferate în așa fel încât să permită exportul milioanelor de tone de cereale blocate în Ucraina. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Un marfar din Ucraina a deraiat pe o cale ferată, recent reabilitată, din Iaşi. 7 stâlpi de electricitate au fost puşi la pământ