Antena Meniu Search
x

Video Un medic ATI explică ce vede ultima oară un bolnav Covid aflat pe moarte: ”Ultimele clipe să nu arate așa!”

Un medic ATI arată într-un videoclip postat pe Internet ce vede ultima oară un bolnav Covid aflat pe moarte, în timp ce este intubat de urgență pentru că rămâne fără aer. "Sper ca ultimele momente din viața ta să nu arate așa”, spune medicul, într-o încercare disperată de a-i face pe oameni să ia în serios noul coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 26.11.2020, 09:21

Un medic ATI explică ce vede ultima oară un bolnav Covid aflat pe moarte: ”Ultimele clipe să nu arate așa!”
Un medic ATI explică ce vede ultima oară un bolnav Covid aflat pe moarte: ”Ultimele clipe să nu arate așa!” - Captura video
  • Medicul arată, într-o filmare postată pe Twitter, ce vede un pacient grav bolnav de Covid înainte de a fi intubat.
  • Kenneth Remy a spus că a decis să posteze videoclipul pe Internet după ce a văzut o creștere a cazurilor de coronavirus.

În videoclip, Kenneth Remy, medic ATI la Washington University Medical Center se uită direct către cameră în timp ce ține un laringoscop și un tub endotraheal - instrumente folosite în procesul de intubație.

"Sper ca ultimele momente din viața ta să nu arate așa, pentru că doar atât vei vedea la sfârșitul vieții tale, dacă nu vom începe să purtăm măști când suntem în public, dacă nu practicăm distanțarea fizică, dacă nu ne spălăm frecvent pe mâini", spune dr. Kenneth Remy.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Pentru că, îți promit, asta vei vedea. Îți promit că asta vor vedea mama ta, tatăl tău, copiii tăi dacă ajung în stare gravă cu Covid. E un lucru serios”, mai spune medicul.

Remy a spus că a avut până acum peste 1.000 de pacienți cu Covid-19 și a văzut că „prea mulți dintre ei mor” din cauza bolii. El a spus că a decis să posteze videoclipul pe Internet după ce a văzut o creștere a cazurilor de coronavirus.

"În ultima săptămână în care am fost în secția de terapie intensivă, am avut mai multe decese. Am fost forțat să sun la 11 străini, în toiul nopții, pentru a-i informa că persoana iubită tocmai a murit", a spus el într-un interviu telefonic cu NBC News.

Videoclipul său a fost devenit rapid viral pen Twitter. 

„Înțeleg că poate să nu fie confortabil să porți mască peste tot atunci când ieși în public, dar și mai inconfortabil ar fi să te afli aici, în spital, pe secția de terapie intensivă, chinuindu-te să respiri”, mai spune medicul. 

SUA au depășit 12 milioane de cazuri de Covid-19, sâmbătă, când peste 40 de state plus Washington DC au raportat o creștere procentuală a cazurilor din ultimele 14 zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Un medic ATI explică ce vede ultima oară un bolnav Covid aflat pe moarte: ”Ultimele clipe să nu arate așa!”