Antena Meniu Search
x

Un poliţist a fost obligat să plătească o SUMĂ URIAŞĂ după ce a făcut accident cu maşina Poliţiei în timpul unei misiuni

Un polițist din Satu Mare a fost nevoit să lupte trei ani cu birocrația după ce a fost pus să plătească o sumă uriaşă după ce a fost implicat într-un accident.

Un poliţist a fost obligat să plătească o SUMĂ URIAŞĂ după ce a făcut accident cu maşina Poliţiei în timpul unei misiuni

Un polițist din Satu Mare a fost nevoit să lupte trei ani cu birocrația după ce a fost pus să plătească o sumă uriaşă după ce a fost implicat într-un accident cu maşina Poliţiei.

Potrivit presasm.ro, agentul de poliție Cristian Banc a avariat foarte grav o autospecială a Inspectoratului Județean de Poliție, în timp ce se afla în urmărirea unei mașini suspecte. Din nefericire, în timpul urmăririi acesta a fost implicat într-un accident grav. A scăpat cu viață din accident, însă apoi Poliția Română i-a imputat daunele provocate.

Accidentul s-a produs în timp ce polițistul urmărea un șofer care a ignorat semnalul de oprire al polițistului. Agentul a pornit în urmărire, având semnalele acustice și luminoase în funcțiune, însă un șofer, care circula din sens opus, nu a observat la timp și nu s-a oprit pentru a acorda prioritate autospecialei de poliție. În urma impactului, autospeciala MAI a fost distrusă.

Pentru accidentul în care a fost implicat agentul a fost sancționat contravențional, a fost acuzat de 'vătămare din culpă', a fost cercetat administrativ și i s-a imputat suma de 25.128,61 lei, reprezentând contravaloarea autospecialei.

După mai bine de trei ani, după două decizii emise și contestate, și după o luptă acerbă cu birocrații din Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare, la ultimul for constituit să analizeze contestațiile împotriva deciziilor de imputare, Comisia de Jurisdicție a Imputațiilor din M.A.I. s-a reușit anularea titlului executoriu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Un poliţist a fost obligat să plătească o SUMĂ URIAŞĂ după ce a făcut accident cu maşina Poliţiei în timpul unei misiuni