Antena Meniu Search
x

Video Un primar din Iaşi caută indicii prin gunoaiele aruncate la întâmplare, apoi trece la amenzi. Dobrovăţ, în top la capitolul reciclare

Un primar din judeţul Iaşi poate fi vâzut în fiecare zi cum caută prin gunoaie. Face acest lucru ca să afle cine aruncă deşeuri la întâmplare, prin comună. După ce află autorul, trece la avertismente şi chiar amenzi. A fost de ajuns o singură sancţiune de trei mii de lei, ca sătenii să fie mult mai atenţi la curăţenie.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 23.08.2021, 22:40

Vezi și

De fiecare dată când găseşte gunoaie aruncate la voia întâmplării, primarul din comuna Dobrovăţ începe verificările. Ultima "anchetă" a facut-o în urmă cu câteva zile chiar la marginea pădurii de lângă localitate. Acolo a găsit deşeuri lăsate în urma unei petreceri.

"Petrecerea este clar pentru un copil, pentru că avea şampanie pentru copii şi a folosit veselă de unică folosinţă cu Spider-Man. Se observă că este vorba despre un copil de patru ani, cu înălţimea de 104 centimetri"

Cătălin Martinuș, primar Dobrovăț: Se întâmplă uneori, şi atunci trebuie să facem un exemplu din aceasta, ca unii cetăţeni să mai uite de bunul simţ şi să arunce din gunoiale lor.

Localnicii care ajută la depistarea vinovaţilor sunt premiaţi

Pe acelaşi subiect

Edilul are de partea sa aproape toată comunitatea. Unii localnici care îl ajută să găsească vinovaţii chiar sunt premiaţi.

Cătălin Martinuş, primar Doborvăţ: Am avut metode prin care i-am premiat cu trandafiri pentru a-i pune in fata portii. Asta este din bugetul personal, nu din cel al primăriei. 

Pagina de Facebook a primarului s-a umplut de postări cu gunoaie. Unele dintre ele menţionează chiar şi numele celor care au făcut mizerie şi nu s-au mai obosit să strângă. Aşa că, de ruşine sau de teama amenzilor mari, oamenii au devenit mai atenţi la curăţenie.

Clara Mihociu, reporter Observator: Tot în lupta primăriei cu cei care lasă gunoaie la voia întâmplării prin localitate vor fi folosite şi camerele de supraveghere de la şcoală. În momentul în care vor fi găsite gunoaie în zona, vor veni aici pentru a ridica imaginile pentru a vedea cine sunt făptaşii şi mai apoi vor fi amendaţi. 

Ce amenzi primesc cei care lasă gunoaie la întâmplare

Amenda pentru cei prinşi că lasă deşeuri la întâmplare este între 3.000 şi 6.000 de lei.

"Lasă să dea, poate să dea şi 50 (n.r. mii). Mie îmi pare foarte bine"

"Îi cunoaşte, se uită pe camere de luat vederi şi se trezeşte cu amendă acasă"

Primarul speră că într-un final va reuşi să responsabilizeze toţi localnicii şi astfel problema gunoiului să dispară definitiv. Mai ales că localitatea se află pe primele locuri în judeţ şi la capitolul reciclare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un primar din Iaşi caută indicii prin gunoaiele aruncate la întâmplare, apoi trece la amenzi. Dobrovăţ, în top la capitolul reciclare