Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cosmin Olăroiu refuză să mai vândă terenul din Ciorogârla, unde CJ Ilfov voia să construiască o staţie de reciclare a deşeurilor

Cosmin Olăroiu dă peste cap planurile Consiliului Judeţean Ilfov! În urma reportajului Observator, antrenorul de fotbal nu mai vrea să vândă un teren din Ciorogârla, pe care autorităţile voiau să construiască o staţie de reciclare a deşeurilor, aproape de casele oamenilor. Localnicii sunt pe jumătate fericiţi: au câştigat bătălia, nu războiul. 

de Andreea Milea

la 21.08.2021 , 22:10

Cosmin Olăroiu, antrenor: Eu nu vând, nu am cu cine să negociez, dacă nu vând.

E anunţul care i-a încântat pe localnicii din Joiţa şi Ciorogârla. Cosmin Olăroiu şi soţia lui deţin două terenuri de 87 de mii de metri pătraţi în Ciorogârla pe care Consiliul Judeţean Ilfov ar fi vrut să le cumpere contra sumei de 1,4 milioane de euro. Acolo, Consiliul voia să construiască un depozit de reciclare a deşeurilor. Un dezastru pentru localnici, care se tem de poluare. Anunţul antrenorului dă speranţă oamenilor că proiectul se va anula. 

Minodor Teodorescu, localnic: Ne-am bucurat să auzim această veste că s-a anunţat prin scris că proprietarul nu mai doreşte să vândă terenul către CJ Ilfov.

Vezi și

Cum ar fi afectată viaţa localnicilor din Ciorogârla

Pe acelaşi subiect

Localnicii se tem acum că terenul ar putea fi expropriat. Consiliul Judeţean decide joi dacă staţia de sortare merge înainte la Ciorogârla. 

Silviu Bubulică, avocat: Vom face o acţiune (în instanţă n.red) în care vom cere anularea.

Roxana Telciuc, consilier local Ciorogârla: Ne dorim ca pe viitor să aleagă un teren care să nu afecteze vieţile cetăţenilor aşa cum era cazul aici.

Conform oamenilor din zonă, proiectul nu ar avea raport de mediu, raport de trafic, nu ţine cont de siturile arheologice şi nici de staţia de tratare a apei. 

Minodor Teodorescu, localnic: Vor fi mirosuri, vor fi tratate cu soluţii. La mai puţin de 200 de metri de râu şi la mai puţin de 300 de metri de prima casă. Cred că nu se va mai putea trăi. 

Câte deşeuri ar putea fi aduse la Ciorogârla

În jur de 150 de maşini de gunoi pe zi ar trebui să fie descărcate acolo, potrivit proiectului. Anual, circa 200 de mii de tone de deşeuri ar urma să fie aduse aici. 

Andreea Milea, reporter Observator: Potrivit regulilor, autogunoierele nu au voie să care deşeuri pe autostradă. Asta înseamnă că în cazul în care staţie de recilare se va face aici, lângă acest cartier, maşinile de gunoi nu vor putea să treacă până acolo, decât pe aici printre casele oamenilor. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov n-a răspuns solicitărilor Observator pentru un punct de vedere. 

Anterior, Hubert Thuma a susţinut că nu e sută la sută sigur că locaţia viitoarei staţii va fi în Ciorogârla şi promite o dezbatere publică imediat ce se găseşte terenul potrivit. O variantă ar fi Cernica, pe un teren aflat la mai puţin de un kilometru şi jumătate de lac şi de pădure. 

Andreea Milea Like

Am început cu muzica, am continuat cu dansul şi am ales jurnalismul. Ce au în comun? Zilnic găseşti ceva nou. Cât de mult înseamnă un cuvânt, un moment sau 10 secunde înainte de live.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Cosmin Olăroiu refuză să mai vândă terenul din Ciorogârla, unde CJ Ilfov voia să construiască o staţie de reciclare a deşeurilor