Antena Meniu Search
x

Video Un român angajat la Meta dezvăluie cum a fost anunţat că se afla printre cei 11.000 de concediaţi: "Nu-mi explic care a fost logica"

Sunt concedieri masive în toată lumea în rândul angajaţilor giganţilor din tehnologie. Compania Meta, care deţine Facebook şi Instagram, a pus pe liber peste noapte 11 000 de oameni, printr-un simplu mail. În spatele cifrelor, sunt destine. Un român din New York, care credea că trăieşte visul american, povesteşte cum s-a trezit de pe o zi pe alta fără job. 

de Redactia Observator

la 10.11.2022, 19:56

Vezi și

În ultima seară la sediul Meta, unde a mers zi de zi timp de doi ani şi jumătate, Victor şi-a făcut un selfie. Tânărul citise zvonurile din presă că ar urma concedieri în masă şi a postat fotografia pe Facebook însoţită o glumă: fac o poză acum, că cine ştie...Cel mai negru scenariu s-a adeverit a doua zi de dimineaţă. 

Victor Micu, business consultant la Meta: Peste noapte, miercuri dimineaţă m-am trezit cu un mail la şase dimineaţa care explica frumos care este situaţia şi în acelaşi timp cu tot accesul la muncă întrerupt. Nu-mi explic care a fost logica din spatele alegerilor. 

Nu a primit nicio explicaţie legată de performanţa lui în companie şi de ce a fost ales tocmai el pentru disponibilizare.

Acelaşi mail sec l-au primit încă 10.999 de angajaţi ai Meta

Pe acelaşi subiect

Victor Micu, business consultant la Meta: În America se poate orice. Într-o zi poţi să dai tot ce ai mai bun şi a doua zi să te trezeşti că nu mai e nevoie de tine

Fondatorul şi directorul Meta şi-a turnat cenuşă în cap pentru cel mai dramatic val de concedieri din istoria companiei. 13 la sută din angajaţi au fost demişi, în condiţiile în care la finalul lunii septembrie compania număra 87 de mii de lucrători. După ce a investit masiv în Metaverse, Meta a pierdut într-un an aproape 600 de miliarde de dolari la bursă. 

Mark Zuckerberg, CEO Meta: Vreau să spun din start că îmi asum întreaga responsabilitate pentru această decizie.

Victor Micu, business consultant la Meta: Îşi asumă mai multe greşeli pe care le-a luat în conducere, ceea ce mi se pare nobil pe de-o parte, dar în acelaşi timp nu spune cum vede el viitorul companiei, unde se îndreaptă lucrurile.  

Cei demişi din Statele Unite ar urma să primească 16 săptămâni de salariu compensatoriu şi încă două săptămâni de salariu pentru fiecare an de serviciu. 

Victor Micu, business consultant la Meta: În continuare, vor mai acoperi încă şase luni de asigurare medicală. Ceea ce e un pachet destul de bun

Companiile tech au făcut un pariu riscant şi au pierdut, crede Victor: au crezut că creşterea din pandemie va continua şi după ce viaţa va intra din nou pe făgaş normal. Acum a aflat pe propria piele că viaţa merge mai departe. 

Victor Micu, business consultant la Meta: Urmăresc un vis de mai mulţi ani şi anume să călătoresc un an în jurul lumii. Poate acesta este un semn. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Un român angajat la Meta dezvăluie cum a fost anunţat că se afla printre cei 11.000 de concediaţi: "Nu-mi explic care a fost logica"