Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un român dezvăluie ce salariu primea de la compania Meta după 4 ani de muncă: "Nu am regrete"

Alexandru Voica, un român plecat în Marea Britanie timp de 15 ani a povestit experienţa sa la muncă peste hotare în domeniul tehnologic, printre care şi cei 4 ani petrecuţi la compania Meta, care deţine platformele Facebook, Instagram şi Whatsapp.

de Aura Trif

la 01.08.2024 , 16:31

- Business Insider

Alexandru are 39 de ani şi a povestit pentru publicaţia Business Insider câţi bani câştiga anual la compania Meta, după 4 ani de muncă. Alex a absolvit facultatea de informatică în România, după care a primit un post de inginer la compania ARM în Cambridge. Acesta şi-a dat seama curând de pasiunea lui pentru scris şi storytelling şi a îmbrăţişat rapid o carieră în comunicare şi marketing. "Această tranziție nu a fost motivată financiar, ci de găsirea bucuriei în munca mea", povesteşte Alexandru.

În anul 2018 Alexandru a demisionat din funcţie de şef la departamentului de PR în domeniul tehnologiei de la Ocado Group şi s-a alăturat companiei Meta, după ce a aflat despre un post liber pe platforma LinkedIn. "Meta mi-a oferit un pachet complet de beneficii care mi-a îndeplinit așteptările. Acesta includea asistență medicală, concediu parental, abonamente la sală și un plan de pensii", adaugă tânărul.

Când a demisionat în 2022, Alexandru avea un salariu de 135.000 de lire pe an, însă câştiga în total până la 190.000 de lire sterline, incluzând bonusurile şi acţiunile în firmă.

Articolul continuă după reclamă

Unde lucrează acum Alexandru după ce a demisionat de la Meta

Pe acelaşi subiect

După anii dificili ai pandemiei, Alexandru spune că a vrut să petrească mai mult timp cu familia. O înghețare internă a angajărilor și concedierile ulterioare i-au confirmat decizia de a căuta oportunități în altă parte, conducându-l către un rol într-un sector diferit, mai apropiat de obiectivele și valorile lui profesionale, spune românul.

Alexandru lucrează de 8 luni pentru un start-up din Londra specializat în avatare AI. Acesta are acces direct la conducerea companiei, ceea ce îi permite să aibă un impact mai mare asupra deciziilor. De asemenea, bărbatul consiliează prima universitate de inteligență artificială din lume din Abu Dhabi, care se bazează pe rețeaua și experiențele mele de la Meta pentru a crește profilul global al instituției în domeniul educației în domeniul inteligenței artificiale.

"Nu am regrete, dar îmi este dor de colegii mei de la Meta. Sunt deschis să mă întorc la Big Tech dacă apare oportunitatea potrivită. Experiențele mele pozitive la Meta înseamnă că aș lua în considerare un alt rol acolo", mărturiseşte Alexandru.

Aura Trif Like
Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Un român dezvăluie ce salariu primea de la compania Meta după 4 ani de muncă: "Nu am regrete"