Antena Meniu Search
x

Video Un român, prins în iadul războiului din Ucraina. Drumul spre România a devenit o ruletă rusească pentru Victor

Odessa, unul dintre cele mai mare oraşe ale Ucrainei şi ultima redută importantă înainte de graniţa cu Republica Moldova, ar putea fi atacat de pe mare. Navele de luptă sunt în poziţie de război, dar şi ucrainenii sunt pregătiţi. Au minat toată plaja. Echipa Observator a filmat azi cum se pregătesc de asaltul final. 

de Monica Palade

la 02.03.2022, 19:21

Vezi și

Nori negri s-au abătut asupra Odessei. De şapte zile, ruşii încearcă să cucerească oraşul-port de la Marea Neagră, ultima redută până la graniţa cu Republica Moldova. Vor fi aşteptaţi cu plaje minate şi baricade pe străzi. Ruşii trimit în avangardă rafale de rachete. Printre bombardamente, echipa Observator a întâlnit un român care încearcă să ajungă acasă.

Victor Molnar, român care munceşte la o firma de consultanţă: Eu mi-am organizat drumul înapoi în etape. M-am interesat ce este la 50-100 de kilometri, ce este la una, m-am interesat ce e aici pe drum, sunt bombardamente, e aviaţie. Am dat telefon la staţiile Peco şi am intrebat cum e drumul acolo.  

Drumul spre România, o ruletă rusească

Victor Molnar lucrează de 3 ani la o firmă de consultanţă de lângă Kiev. Drumul spre România este o ruletă rusească.

Pe acelaşi subiect

Laurenţiu Rădulescu - reporter Observator: Românii care trec prin Odessa şi vor să iasă în România stau cu bagajele întodeauna gata făcute, chiar dacă au înnoptat aici în Odessa. Este strictul necesar. O plasă cu mâncare, câteva haine. Gata să iasă oricând din Ucraina. 

Victor Molnar: Întotdeauna să fii echipat! Să ai asemenea pătură iarna pe drum, să te poţi înveli, tu, familia, copiii. Cel puţin două, dacă sunt două persoane şi copii. Apă destulă să iei cu tine. 

Uniţi în faţa războiului, oamenii se ajută între ei cu tot ce pot. Strâng alimente şi haine pentru armată.

Voluntar centru ajutor: Aici a fost o piaţă de alimente, unde era destul de frumos înainte de război. Acum o organizăm să ajutăm cu mâncare, haine, lanterne, baterii, medicamente.

Voluntar centru ajutor:  De exemplu, acum plouă. Trebuie să le dăm haine care să îi protejeze de ploaie. O să facem asta cât au nevoie, iar armata îşi va face mai departe treaba. 

Laurenţiu Rădulescu - reporter Observator: Centrul de aici funcţionează ca o bază principală de colectare, iar apoi distribuirea ajutoarelor către militarii de pe front, către zona Odessa. Avem pături, perne, geci, undevă în dreapta mea foarte multe medicamente, care au fost aduse. Sunt oameni care vin aici, care donează bunuri de acasă pentru ca rezistenţa să continue în faţa armatei ruse. 

Cel mai mare pericol în Odessa vine însă dinspre mare. Aceste imagini arată mai multe nave dispuse în formaţie de luptă. Dar ucrainenii speră că şansa va fi pe măsura curajului lor şi vor mai rezista încă o zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Un român, prins în iadul războiului din Ucraina. Drumul spre România a devenit o ruletă rusească pentru Victor