Antena Meniu Search
x

Un şofer şi-a parcat maşina chiar lângă Sfinx, spre stupoarea turiştilor. Cât îl va costa gestul revoltător

De la mare, şoferii cu bolizi, dar fără bun simţ, s-au mutat la munte. Unde nu au plaje, ci rezervaţii naturale în care intră abuziv cu maşinile. Un individ, de exemplu, şi-a parcat autoturismul 4x4 chiar în faţa Sfinxului, spre stupoarea turiştilor care l-au fotografiat.

Vezi și

De la mare, şoferii cu bolizi, dar fără bun simţ, s-au mutat la munte. Unde nu au plaje, ci rezervaţii naturale în care intră abuziv cu maşinile. Un individ, de exemplu, şi-a parcat autoturismul 4x4 chiar în faţa Sfinxului, spre stupoarea turiştilor care l-au fotografiat. Şoferul nu a fost încă identificat. Dar riscă o amendă până la 20 de mii de lei.

Sfinxul şi Babele, cele două monumente ale Bucegilor, fac parte dintr-o rezervaţie protejată, în care accesul maşinilor este interzis. Zona este patrulată de jandarmi montani. Şoferii ocolesc însă bariera pe acest drum lateral unde se văd chiar şi urme că pe aici au trecut mai multe maşini.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şoferul a ajuns acolo pe o potecă nivelată de utilajele care duc materiale sus pe munte, pentru restaurarea Crucii Caraiman. Cei care au aflat informaţia, profită şi urcă până la Sfinx cu maşinile de teren. Şoferul urmează să fie identificat şi amendat. Riscă o amendă între 5.000 şi 20.000.

Nu este singurul. Doar în weekend, au mai fost sancţionaţi 4 şoferi. Unul dintre ei a primit 3.000 de lei amendă. Doi - 100 de lei, iar unul a scăpat cu avertisment. Din păcate, amenzile nu pot pune frână unui obicei căpătat în timpul sezonului estival. 

Însă cea mai mare amendă a primit-o un alt şofer, care a intrat cu autoturismul pe nisip, la Eforie. 20.000 de lei a scos din buzunar pentru curajul lui, mai mult decât costa maşina cu care se plimba.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Un şofer şi-a parcat maşina chiar lângă Sfinx, spre stupoarea turiştilor. Cât îl va costa gestul revoltător