Antena Meniu Search
x

Video Un şofer de autobuz, surprins de camere în timp ce spulberă o barieră de cale ferată în Prahova: "O astfel de inconştienţă pune în pericol şi vieţile celor pe care îi transportă"

Inconştienţă totală pentru un şofer de autobuz, care a fost surprins de camere în timp ce spulberă o barieră, care tocmai este aşezată, la o trecere de cale ferată din Prahova.

de Monica Palade

la 26.10.2021, 17:44

Vezi și

În imagini se vede că,  deși semnalele de avertizare sunt în funcțiune, omul forţează trecerea, fără nici cea mai mică ezitare şi rupe braţele barierei, punând în pericol atât viaţa sa, cât şi a pasagerilor. Incidentul a avut loc între stațiile Crivina - Brazi din județul Prahova, marți, la ora 14.15.

Imaginile de pe camerele de luat vederi au fost publicate de CFR Infrastructură pe pagina de Facebook.

Inconştienţă la volan

"Un nou caz de inconștiență a fost surprins astăzi, 26 octombrie 2021, la ora 14.15, de camerele de luat vederi, la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 45+200, situată între stațiile Crivina - Brazi, județul Prahova.

Pe acelaşi subiect

Deși semnalele de avertizare sunt în funcțiune, iar brațele barierei în mișcare, șoferul forțează traversarea și rupe un braț al barierei, punând astfel în pericol nu doar propria viață, ci și viețile pasagerilor.

Imaginile au fost transmise și reprezentanților Poliției pentru identificarea conducătorului auto. Reamintim participanților la trafic importanță respectării semnalizării la trecerile la nivel cu calea ferată, deoarece:

  • O astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile celor pe care îi transportă!
  • O astfel de inconştienţă poate pune în pericol şi vieţile celorlalţi participanţi la traficul rutier, feroviar sau, chiar și al pietonilor!
  • O astfel de inconştienţă atrage după sine timp pierdut în trafic, fie că vorbim de cel rutier sau cel feroviar!
  • O astfel de inconştienţă produce pagube materiale sistemului feroviar!

Deşi compania CFR SA a luat toate măsurile de siguranţă la această trecere la nivel atât pentru pentru traficul rutier, cât şi pentru cel feroviar, fiind montate inclusiv camere video, inconştienţa unor conducători auto este greu de imaginat şi de acceptat!", scrie CFR Infrastructură.

Șoferul care a spulberat o barieră în Prahova, amendat și lăsat fără permis

Șoferul unui autocar care a forțat marți o barieră de la o trecere de cale ferată, între stațiile Crivina - Brazi din județul Prahova, a fost amendat și a rămas fără permis, notează Mediafax. Potrivit IPJ Prahova, polițiștii deplasați la fața locului l-au identificat pe șoferul care a forțat bariera. Este vorba de un bărbat de 39 de ani domiciliat în comuna Gorgota, județul Prahova.

Conform polițiștilor, nu au rezultat victime și nici întârzieri de trenuri în urma incidentului, dar apărătoarea din plastic a semaforului electric de culoare roșie a fost deteriorată. Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere și semnalizare falsă. Bărbatul a fost amendat cu 2.900 de lei și i s-a suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un şofer de autobuz, surprins de camere în timp ce spulberă o barieră de cale ferată în Prahova: "O astfel de inconştienţă pune în pericol şi vieţile celor pe care îi transportă"