Antena Meniu Search
x

Un şofer de TIR din Bihor s-a reprofilat în şef de tâlhari. A furat 370 de poşete, în valoare de 160.000 de euro, dintr-un camion

Un şofer de TIR din Bihor s-a reprofilat în şef de tâlhari. A furat 370 de poşete, în valoare de 160.000 de euro, dintr-un camion.

Un şofer de TIR din Bihor s-a reprofilat în şef de tâlhari
Un şofer de TIR din Bihor s-a reprofilat în şef de tâlhari. A furat 370 de poşete, în valoare de 160.000 de euro, dintr-un camion

Un şofer de TIR din Bihor s-a reprofilat în şef de tâlhari. A furat 370 de poşete, în valoare de 160.000 de euro, dintr-un camion. Bărbatul în vârstă de 35 de ani a fost arestat preventiv.

Lucian Gabriel Silaghi a fost şofer de TIR şi a renunţat la această ocupaţie după ce a pus la cale o uriaşă înşelătorie, în urmă cu mai mulţi ani. El a schimbat încărcătura camionului pe care îl conducea din România în străinătate. Astfel, a livrat în loc de piese auto cutii cu nisip. A scăpat fără condamnare şi s-a apucat de tâlhării.

Ultima lovitură a dat-o în noaptea de 23 spre 24 ianuarie, când, alături de mai mulţi infractori au urmărit cu o dubiţă un tir încărcat cu poşete Prada, de la Sibiu până la Aleşd. Noaptea au spart TIR-ul şi au furat 376 de poşete în valoare de 162.000 de euro.

El a plănuit acest jaf în detaliu, ştiind că TIR-ul încărcat la Sibiu, unde există o fabrică care produce poşete Prada, va opri, în drumul spre Italia, la Aleşd, pentru o noapte. Cu o dubiţă, Silaghi şi partenerii săi de "afacere" au urmărit TIR-ul încă din Sibiu. După ce autotrenul a fost parcat în curtea punctului de lucru pe care firma de transport îl are în Aleşd, iar şoferul a plecat să doarmă, au spart poarta de acces în curte, apoi uşile TIR-ului şi au început să fure poşetele Prada. "În autotren erau poşete mai scumpe şi mai ieftine. Ei ştiau acest lucru şi le-au ales doar pe cele mai scumpe.", a precizat o sursă juridică pentru cotodianul Bihoreanul.

De acolo, hoţii au plecat cu marfa direct la Arad, unde au ţinut-o o vreme la un complice, iar apoi au început să vândă genţile pe site-ul OLX. Tocmai de aceea, poliţiştii au recuperat acum doar o parte din marfă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Un şofer de TIR din Bihor s-a reprofilat în şef de tâlhari. A furat 370 de poşete, în valoare de 160.000 de euro, dintr-un camion