Antena Meniu Search
x

Un tânăr de 20 de ani a primit cadou de ziua sa un permis de conducere fals, a crezut că e real şi a vrut să treacă graniţa. Reacţia Poliţiei de Frontieră

Un tânăr de 20 de ani a intrat în atenția polițiștilor de Frontieră români, după ce a primit un cadou inedit de la prietenii săi. Bărbatul a primit un permis de conducere de la prieteni, de ziua sa de naştere, și a crezut că documentul este real și cât se poate de autentic.

de Redactia Observator

la 18.07.2023, 16:34

Un tânăr de 20 de ani a primit cadou de ziua sa un permis de conducere fals, a crezut că e real şi a vrut să treacă graniţa. Reacţia Poliţiei de Frontieră
Un tânăr de 20 de ani a primit cadou de ziua sa un permis de conducere fals, a crezut că e real şi a vrut să treacă graniţa. Reacţia Poliţiei de Frontieră - Poliția de Frontieră

Tânărul de 20 de ani a fost prins de polițiștii de Frontieră de la Punctul de Trecere Bumbăta din Iaşi, când acesta încerca să intre în țară. Oamenii legii nu au fost dispuși să treacă cu vederea abaterea tânărului și au deschis pe numele lui un dosar de cercetare penală.

"În data de 16 iulie a.c., în jurul orei 13.05, în Punctul de Trecere a Frontierei Bumbăta - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un microbuz, un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 20 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit asupra tânărului, ascuns în vederea sustragerii de la control, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor române, cu datele sale de identificare.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals. Tânărul a declarat că a primit cadou permisul de conducere, de ziua sa de naștere, de la prieteni, și că nu a utilizat niciodată documentul.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale", se arată într-un comunicat emis de Poliţia de Frontieră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Un tânăr de 20 de ani a primit cadou de ziua sa un permis de conducere fals, a crezut că e real şi a vrut să treacă graniţa. Reacţia Poliţiei de Frontieră